fredag 14 januari 2011

Suicide Syndicate: "Vårt korståg att samla ihop livströtta ungdomar fortsätter"

Hallå där Suicide Syndicate, hur var 2010 för er?
- Det var både heaven and hell. Vi har bråkat med bolaget vi hade kontrakt med. Nu har vi gjort slut och får börja om från början. Om några veckor ska allt vara klart. Men ett album på vinyl kommer att släppas i vår, det är allt jag kan säga nu. Vi har spelat live hela året – och vunnet varje kväll. Vi önskar vi var ute och lirade hela tiden och nästa år ska vi dubbla den siffran – minst. Vi gjorde över 30 spelningar i Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike, Tjeckien och Holland. En höjdpunkt var när vi fyllde Debaser tillsammans med Hårda Tider. Kul att se så många svin på Debaser samtidigt.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
– Båda europasvängarna har varit riktigt lyckade med en massa galna incidenter hela tiden – men rätt tråkiga för utomstående. En bisarr händelse var när "skeppet" bröt ihop mitt i mörka småland. Vi var på väg till en festival och det var lite panik. Som tur har man ju kontakter där uppe och en fet trailer kom å hämta oss. Det var rätt gött att glida in på området på flaket till en stor bärgare medan hela bandet satt i vanen på flaket och vinkade. Jag tjatade till mig en svart deal med chauffören så det blev ganska billigt. När vi kom fram ville han ändå ha en underskrift – men jag bara; Nej, nej det var ju svart ju?
– Nä, det är autograf till grabben, svarade han. Bara att skriva under, annars hade han säkert höjt priset.

Vad händer 2011?
- Nästa år släpper vi äntligen albumet "Bad wolves eat small pigs". Vi kommer att göra en europaturné i maj och förhoppningsvis en runda till Spanien i mars. Mellan det ska vi försöka trycka in så mycket svenska spelningar det går. Vi ska även göra en singel/video live i en studio på Black Lodge Rec. Vårt korståg att samla ihop livströtta ungdomar fortsätter. Never surrender.

Inga kommentarer: