lördag 8 januari 2011

Rapport Kaffekatt: "Vi ska väl försöka omvandla det här digitala släppet till en riktigt fet vinylsjua"


Hallå där Kaffekatt, hur var 2010 för er?
- Våren var rätt död. Handlade mest om en studioinspelning som sköts fram. Men vi spelade in sju nya låtar under sommaren. Hösten bestod av några unika spelningar i Stockholm, Norrtälje, Märsta och Uppsala. Eftersom vi är norrortkids så var det väldigt bekvämt med avstånd. Vilket är skittråkigt egentligen. Inget Evert Taube-äventyr precis. Trots att vi nästan gav upp hoppet på att släppa våra nya låtar fick vi hjälp av Buzzbox Records så vi i alla fall kunde släppa dom digitalt. Vilket funkar för tillfället. Huvudsaken är att folk kan lyssna på låtarna.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Upptäckten att några unga tonåringar vars punkkunskaper sträcker sig till Ebba Grön och Ramones verkar uppskatta oss också. Att det verkar som att vår basist inte är sXe längre. Att vår gitarrist blev ihop med trallpunkbandet Abrunns gitarrist. Och att det dök upp en tjej med namnet Lilla Lovis. Alla dessa saker mycket roliga och samtidigt mycket mycket konstiga!

Vad händer 2011?
- Vi ska väl försöka omvandla det här digitala släppet till en riktigt fet vinylsjua. Är just nu lite förbannad över att min dator gav upp så att jag inte hann spara alla nya låtar jag skrivit någon annanstans, så ett tiotal nya låtar är nu borta. Vi har en spelning den 13 januari på Kafé 44 med Mellanmjölk och Abrunn! Nej, men annars blir det väl att repa, ragga spelningar, dricka lite öl och gråta sig till sömns. Som vanligt.

Inga kommentarer: