fredag 14 januari 2011

Rapport Sir Reg: "Jerry Only sjöng i bara kalsongerna i turnébussen"


Hallå där Sir Reg, hur var 2010 för er?
- Det var grymt! Vi släppte en självbetitlad ep och gjorde spelningar på våren och sommaren. Sen fick vi reda på att vi skulle vara förband till The Misfits på deras tre-veckors europaturné, och i samma veva hoppade trummis och keyboardist/mandolinist av bandet (pga personliga prioriteter). Som tur var hade vi en trummis/kompis som ersättare, som hoppade på direkt. Så när det var som varmast började vi tok-repa varje dag för att hinna ikapp. Vi passade samtidigt på att göra click-tracks och backingtracks. Det var en tuff och intensiv period, men helt klart värt det. I september åkte vi på europaturné med The Misfits och japanska Hat Trickers. Det var hur kul som helst! När vi kom hem fortsatte några i bandet att spela med bandet Banshee Bones runtom i Sverige. EPn som vi släppte tidigare på året släpptes nu av Apx music. I slutet på december blev EPn dessutom vald till "bästa skivan 2010" av Paddy Rock Radio i USA (största internet-radiostationen för Celtisk rock). Det var en fin avrundning på året!

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Hmm. Personligen måste det ha varit att se/höra Jerry Only i Misfits sjunga upp i turnébussen i bara kalsonger, hållandes en gammal kassettbandspelare mot örat och gapa skalor upp och ned med orden "I LOVE YOU! I LOVE YOU!". Sedan var det lite surrealistiskt när Dez från Black Flag/Misfits (av eget bevåg) var med och spelade gitarr på vår sista låt i settet. Han gjorde det på tre av giggen. Grymt skön snubbe! Justja! Vi fick e-mail från en kille som just hade blivit pappa. Han berättade stolt att han hade spelat Sir Regs låt "Arrive On St. Patrick's Day" på förlossningen just när hans dotter blev född.

Vad händer 2011?
- Just nu skriver och repar vi nya låtar för en fullängdare som är tänkt ska spelas in i vår 2011. Vi håller på och filmar/dokumenterar alla rep och möten så att folk som vill kan se utvecklingen. I samma veva överväger några i bandet att gå till gymmet och skärpa till sig lite. :) I mars är det tänkt att vi ska göra en kortare turné i England, men allt är inte 100 procent ännu. Sedan blir det väl ett gäng spelningar på diverse festivaler i Sverige. För övrigt vet vi inte så mycket just nu. Framtiden får utvisa, men 2011 kommer nog att bli jäkligt grymt.

Inga kommentarer: