måndag 3 januari 2011

Rapport The Baboon Show: "10 poliser ville bli fotograferade med oss i Kina"

Hallå där The Baboon Show, hur var 2010 för er?
- Det är nog vårat bästa men samtidigt värsta år. I vintras när vi skulle in i studion och spela in "Punkrock Harbour" bestämde sig Helen för att hoppa av bandet. Fruktansvärt tungt och jävligt chockerande för oss - vill dock påpeka att vi fortfarande är bästa vänner. Vi testade två stycken tjejer innan Lisa Bünger visade sig vara en synnerligen trevlig tjej med känsla för låtar och basspel. Det hela blev en nytändning för oss andra i bandet.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Ja det måste helt klart vara våra två spelningar i Kina inför cirka 5 000 personer! Efter spelningen i Zhuhai kom 10 poliser och ville bli fotograferade med oss. Vi fick till och med låna deras hattar Sedan blev vi ju nominerade till P3-Guld som årets rock och det var ju inte helt fel.

Vad händer 2011?
- Den första spelningen blir den 14 januari på Kafé 44 med Asta Kask, för folk under 20. Sedan har vi några till datum bokade i Malmö, Göteborg, Stockholm och Sundsvall. Vi kommer förmodligen spela ganska mycket både i Sverige och utomlands. En och annan festival är vi redan bokade på. Vi ska göra två nya videos också. Det var inte i går... Det ska så klart bli kul att gå på P3-Guld-galan 22 januari också. Vi ska ha fest med våra vänner i Pascal där.

Inga kommentarer: