onsdag 12 januari 2011

Rapport Moderat Likvidation: "Men efter lite handgemäng och karateposer kunde vi till slut riva av några bitar"

Hallå där Moderat Likvidation, hur var 2010 för er?
- Man kan väl säga att vi startade året med en välbehövlig liten paus. Sen dök det upp en hel del annat som tog tid, plus att vi hade lite strul med replokal och diverse annat. Det har nog mest blivit att man suttit och snickrat låtar och fixat i hemmastudion, vilket också är jäkligt kul! Sammantaget landade vi in endast två spelningar, en i Oslo och en i Lund. Alltså, ett väldigt lugnt år för ML´s del, helt klart.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Av gigen vi gjorde var i alla fall Oslo och Barrikaden klart kul och Stian som arrangerade en cool snubbe. På tal om konstigheter var det också där som en bandmedlem slog nytt världsrekord i konsten att slockna snabbt efter en spelning. När vi andra kom backstage så sussades det redan sött i en mycket märklig ställning....

- Det händer alltid konstiga saker i vår närhet känns det som och jag kan inte låta bli att tänka ett gig vi gjorde i Rom, det var visserligen december 2009 nu när jag tänker efter....men eftersom vi inte gjort så himla mycket 2010 så får den platsa ändå. Spelningen var på sunk-squaten nr.1, Bencivenga, i ett söndagstrött Rom. Det var ruggigt kallt inte ens jyckarna verkade vilja övernatta på det sunkiga stället! Kvällens line up innehöll bland annat ett speedmetalband med långhåriga tvåmetersmänniskor som hade gitarrerna uppe vid halsen och lirade ruggigt fort samt en ensam rappare/poesiläsare. När vi skulle gå på dök det upp ett gäng i rånarluvor som skulle "kuppa" - men efter lite handgemäng och karateposer kunde vi till slut riva av några bitar inför en handfull mer eller mindre utflippade pundare, hippies och speedmetalfreaks. Kändes verkligen som om man var med i en surrealistisk film och till och med arrangören rodnade.

Vad händer 2011?
- Det kan nog hända vad som helst känns det som. Allt från att det kommer ut en ny ML-platta till att vi tar fram kajalpennorna och börjar lira glamrock.

Inga kommentarer: