tisdag 4 januari 2011

Rapport Misantropic "Att vara höggravid och sjunga i ett hardcoreband är ju rätt tungt"

Hallå där Misantropic, hur var 2010 för er?
- Det var ett kanonår. Vi gav ut "Insomnia", en platta som tycks ha fallit i god jord både hos crustarna och metalfolket, och sedan spelade vi ju en hel del live (bland annat på Punk Illegal och Punkkarnevalen) vilket var nice eftersom vi inte var sådär jätteaktiva på livefronten 2009. Gerda blev på smällen under sommaren så mot vintern fick vi trappa ner på aktiviteterna lite. Att vara höggravid och sjunga i ett hardcoreband är ju rätt tungt så vi fick tyvärr ställa in en del spelningar i slutet av året. Men överlag: kanon.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Vi uppskattade verkligen spelningarna på ovannämnda festivaler. Av praktiska skäl spelar vi ju sällan i södern, så det var skitpeppande för oss att äntligen få lira för lite nytt folk. Att "Insomnia" fick så bra mottagande var också kul. Men nyheten om att Southern Lord (sa) kommer att släppa vinylen av "Insomnia" under tidiga 2011 var väl roligast. Konstigaste som hänt vette fan, det har inte varit så stökigt i år.

Vad händer 2011?
- "Insomnia" släpps på vinyl i början av året, det är väl det enda vi vet med säkerhet. Det är lite svårt att sia om framtiden just nu eftersom jag och Gerda ska ha barn i februari och sedan ska Zoid också bli farsa någon månad efter oss. Alla nya ungar lär ju påverka bandet en del och som grädde på moset står vi för tillfället utan replokal. Men det löser sig alltid, vi kör på ändå! Vi jobbar i skrivande stund på nytt material så vi planerar att vara back on track i sommar med en ny platta och lite turnerande.

Inga kommentarer: