tisdag 21 april 2009

Lästips

"Jag tycker däremot att det är konstigt att en del punkare är vänster. Var inte staten skit? Varför vill de då att staten ska vara allt? Vill de ej själva bestämma över sina liv? Varför då överlåta sina liv/beslut till staten?"

Claes Wiberg på criticalmass.se har gjort en lång och läsvärd intervju med Finn-Fan angående Sika Äpäräs återkomst. Läs här.

29 kommentarer:

Anonym sa...

ja, för att vara vänster innebär ju att staten ska bestämma allt. jävla idiot!!!
/chris

Anonym sa...

att vara vänster är att vara efterbliven...

Anonym sa...

"Socialism doesn't do working-class people no good at all. Just makes the wealthy feel like they care. Anything that keeps the poor in government project housing is definitely not for our benefit."

Johnny Rotten - Sex Pistols

Anonym sa...

Fan de bruka va jävligt bra på att provosera. Nu är dem trötta. Det är ok att bli gammal - sluta förnedra er.

jj sa...

Jag håller med om att vänstern är tokiga, men även stora delar av den svenska borgerligheten är av samma skrot och korn. Dessa Borgliga socialliberaler är inget annat än kommunist-patrask....

Socialliberalen är ingen frihetsvän
av Mattias Svensson
Socialliberaler tror mer på staten än på människorna - Dick ErixonSen är ju alla jävla kommunist-punkare bortskämda medelklass villa-ungar med trall-tendenser.
Så, varenda kommunist-punkare, åk hem till mammas och pappas villa och ät ostmackor och drick choklad...

Försök inte med er jäkla offer-retorik på oss...

Bell sa...

Socialism är bra för folket när folk själva organiserar den.

"Why is it that rockstars always seems to lie so much..." .

jj sa...

Bell: Vilka tror du organiserade kommunismen i Kina, Sovjet, Kuba, Nordkorea, Kambodja, Vietnam etc etc.
Maskiner? Sluta lura dig själva, socialism är inget annat än ren ondska...en ulv i fårakläder......

T.o.m socialisterna har flytt socialismen.
De är idag miljö-muppar och organiserar tokstollerier som Earthday, Buy nothing day, köp lokalt-skiten.
De är vegetarianer och köper illaluktande secondhand kläder och utsläppsrätter i tron att de är bättre än alla andra... Fjantar...

Det är synd att Greenpeace har omvandlats till en mupp-organisation för alla tokiga socialister som ville få någonting nytt att tro på efter Berlinmurens fall. De går inte att ta dem på allvar längre...

Anonym sa...

"Punk has been hijacked by an extreme left-wing element"
Nick Rizzuto - Conservative Punk

"I think George Bush is a wonderful, competent leader,And I believe that he is bringing this country on a right and just course and he understands the true nature of evil."
Michale Graves - The Misfits

"God bless President Bush, and God bless America."
Johnny Ramone - The Ramones

Conservative Punk

Bell sa...

Socialist kan man ju vara oavsett om man är fattig eller rik allt annat är trångsynta fördomar. Det är ju ens önskan om hur samhället ska vara organiserat för oss alla som avgör vart man står politiskt inte om man bor i rännstenen eller bland sociteten.

Frunk sa...

jj:
Dom länder du nämnde var kommunistiska länder som var toppstyrda av politiker och byråkrater. Alltså auktoritära och totalitära enpartistater som jag tar avstånd ifrån eftersom jag är antikommunist.
Folklig, demokratisk och frihetlig socialism med blandekonomi är en av dess motpoler dock.

Folk som engagerar sig i miljö,konsumtions och djurrättsfrågor är nog oftast en ny generation som inte än skaffat sig en helhetsbild om samhället eller en vision om i vilken riktning det bör gå. Därför väljer dom en fråga i taget att fokusera på?

Konservativa människor behöver ingen punkmusik som språkrör och identitet för dom har ju redan makten i samhället. Det är vi andra som måste ta hand om varandra solidariskt och försvara oss mot deras härjningar.

Frunk sa...

Ett tilägg:
All socialism är inte detsamma som kommunism. Du kan läsa mer här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ideologier

jj sa...

Bell: Det finns knäppa människor hos både rik och fattig.
Bara för att man är född med silversked i munnen, så är man inte immun mot det socialistiska giftet.
(men vänsterpunkare är nästan uteslutande medelklass villaungar med tralltendenser).
Det alltid har funnits människor som idiotförklarar alla andra och tror att staten är lösningen på alla problem. Det klassiska är ju alla dessa ”tänk på barnen” argument som används för att förbjuda det ena och reglera det andra. Självklart är ju vissa även mer jämlika än andra. Socialism är inget annat än ren ondska och det är inget Marx har hittat på. Denna ondska har funnits sedan urminnes tider.
Jag hade en diskussion med en väldigt religiös kille för ett tag sedan och enligt honom var det bibliska kampen mellan ondska och godhet inget annat än denna skiljelinje, men att bibeln kunde tolkas på olika sätt beroende på utbildningsnivå (olika nivåer av upplysning) han menade vidare att man inte kunde förstå bibeln fullt ut innan man har en bred matematisk och filosofisk (=Aristoteles) utbildning. Andra (Ayn Rand etc) kallar dessa för plundrare/förgörare och även hon är inne på samma linje att denna ondska alltid har funnits. Oavsett hur man definierar detta så borde det stå klart att den ”socialistiska” vägen alltid har lett till misär och elände.

Frunk: Frihet och socialism är varandras motpoler och går ej att förena.
Blandekonomi kräver statlig inblandning, alltså de med den politiska makten dikterar villkoren.
Tyvärr är alla ekonomier blandekonomier (oavsett om det är USA eller Nordkorea). Det är graden av statlig inblandning som skiljer. Finanskrisen orsakades av statlig (vänster) inblandning. Att påstå att det är kapitalismens kris är inte bara direkt okunnigt, utan även helt fånigt.
Jag hänvisar till nationalekonomisk litteratur för mer info, varav österrikiska skolan är att föredra.

Att bry sig om sina medmänniskor bygger på kristen värdegrund, ej socialism.

Klassisk liberalism garanterar vår individuella frihet.
Den klassiska liberalismen utgår ifrån principen att människor har rätt att tänka, agera och handla fritt så länge hon inte använder tvång mot andra.
Den klassiska liberalismen skiljer på stat och samhälle, där stat är tvång medan samhället är en frivillig sammanslutning.
Staten är nödvändigt ont och statens roll är att försvara friheten, äganderätten och frivilligheten. Statens omfång bör dock minimeras och där ytterligheten är en NattväktarstatMer info:
klassiskt liberalt/nyliberalismoch
NyliberalismKonservativa anser att friheten har ett pris, att vi som medborgare har ansvar för något som är större än oss själva. I det ingår plikten att ställa upp för sin nästa, gentemot familjen i första hand och mot en större social gemenskap i andra hand (men även tex att befria Iraks befolkning från diktatur, se neoonservatism).
Konservativa värnar om det gemensamma på frivillig väg genom föreningsliv, familjen, kyrkan eller vad det nu må vara. Gemenskaper existerar hos dem på individernas villkor, inte som hos socialisterna genom det kollektivistiska tvånget.
Konservatismen anser att det existerar en naturlig lag, som människan inte kan förändra och som existerar oberoende av människors vilja (därav beteckningen konservativ). De konservativa anser vidare att en människa har både en god och ond sida, samt att de inte tror på utopier. KonservatismMånga förväxlar även konservatism med ovilja till förändring, men det är ju de konservativa politikerna som har gjort de största förändringarna och förbättrat världen mest, Thatcher, Reagan, Bush etc.
Det bör även påpekas att I USA har orden liberal och konservativ andra innebörd.
Där används liberal för vänstern och conservative för högern. Detta betyder dock inte att amerikanska ”liberaler” skulle ligga politiskt till höger i sverige. I vissa frågor är de som vänsterpartister och i andra som sossar.

Att earthday och andra organisationer är rena vänsterorganisationer borde stå klart. Unga människor ”som vill göra gott” blir lätt offer för dessa.

Att påstå att de konservativa har makten i samhället när sossarna har styrt landet i nästan hundra år är rätt bisarrt. I och för sig, så beror det ju på hur man definierar ordet ”konservativ”. Om man använder sig av definitionen ”icke förändringsvillig”, så passar det in på sossarna (de lever ju kvar på 1800-talet).

Att säga att de (politiskt) konservativa inte får lyssna på vilken musik de vill är ju helt sjukt.
För att de har makten? Vad är detta för trams? Som om de vore en kollektiv massa. De är individer och om en individ har makten, så skulle vi ju ha diktatur, vilket vi inte har.

Till slut. För att kunna ha demokrati krävs att staten begränsas genom maktdelning och diverse checks and balances. Att vi i Sverige inte har en författningsdomstol och majoritetsval i enmansvalkretsar visar tydligt hur outvecklad den svenska demokratin är.

Tocqueville visade vikten av decentralisering av olika delar av statsmakten, starka oberoende föreningar och organisationer i det politiska, sociala och ekonomiska livet som ett mellanled mellan individen och staten, och främjandet av en kultur som respekterade den frihetliga andan, för att på sätt skapa hinder för en överdriven centraliserad maktutövning. Detta saknas delvis i Sverige, men framförallt inom EU. EU är inget annat än en centraliserad vänsterorganisation med ett kapitalistiskt yttre. En Ulv i fårakläder…

Att vänstern är tokstollar kan följande sammanfattning visa:
Vänstern sa att U-länderna var fattiga pga kolonialism och när detta visade sig vara HELT FELAKTIGT, så ändrade vänstern till att I-länderna suger ut U-länderna och när det visade sig vara HELT FELAKTIGT, så ändrade sig vänstern till att det var en nord/syd konflikt och när detta visade sig vara HELT FELAKTIGT, så ändrade de sig till kalla det för centrum/periferin och när detta visade sig vara HELT FELAKTIGT, så ändrade de sig till……. Ni fattar poängen. Marxister är bara muppar som muppar sig och har inget att komma med. Vänstern är och förblir en sinnessjuk rörelse…
Socialism/kommunism etc… Grader i helvetet…

Anonym sa...

alla socialliberaler, sossar, socialister, miljöpartister, kommunister, feminister etc kan betecknas med ett ord "Kommunist-patrask"

jj sa...

En köpfridag är ju det ultimata skämtet...
Hur har de tänkt sig?
Öööh, du fattiga stackare i tredje världen--- lägg ner din produktion, vi ska i sympati med dig inte köpa nått av dig... svält ihjäl....
....
Snubben är medveten.. köpte en "köp-inget" T-shirt för 300kr
....
kommunist-logik utan logik...

det är bara ostmacks-fantaster som håller på med sånt skit som "köp inget dagen"

Jon sa...

Galen på_riktigt? Staten har väl för det första inget med punken att göra. Men om jag tvångt måste välja mellan en starkt styrande stat kontra skithålsslickande nyliberalism - med ekonomisk vinning för den ekonomiska vinningens skull som enda existensargument - så är valet rätt enkelt. Kapitalismen är dödsdömd. Ge mig statlig telefon, pension och el anytime och arkebusera varenda jävel som på nåt sätt tagit initiativ till premiepensioner, Jamba och Mix Megapol.

Anonym sa...

Jon... stackars sate.... Du tror att du bara skulle slippa jamba och mix monopol...
Om inte borgarna (=Bildt) inte hade avreglerat telemarknaden, så hade vi inte haft den enorma utveckling inom data/internet/mobiltelefoni/TV etc... Du hade suttit med en gammal grå televerket telefon och ringt för 10 kr/minuten och eventuellt surfat för extrema monopolpriser med låg hastighet och usel kvalite.... så, om jamba och mixmonopol etc ska bort, så försvinner även din porr-surfar-maskin och mobil... Om inte Bildt hade avreglerat telemarknaden, så skulle du inte kunna hänga på tradera och leta efter gammalt skräp, eftersom tradera inte hade funnits. Du skulle inte heller ha kunnat hänga på diverse socialistiska forum på nätet, utan hade varit förpassad till "röda rummet".

När det gäller pensionen, så skulle du inte ha fått nått. Om man inte hade ändrat i pensionssystemet, så hade den kollapsat av sin egen tyngd inom några år med en lång näsa som följd till alla som trodde att deras ålderdom var tryggad. Staten hade inte klarat av betalningsbördan. Dagens system fungerar inte heller, men har gett lite andrum, men räkna inte med några höga pensioner (=spara själv, men ej via pensionssparande).

Du kan inte plocka russinen ur kakan och ta dem för givna samtidigt som du förkastar allt annat (och sen finns det andra människor som hade valt mixmonopol och jamba istället för dina favoritporrsidor på nätet. Vems russin ska vi behålla? vem ska bestämma över russinen? Winberg? LO? Mona? Wanja? Tror du feministisk lesb-front hade godkänt dina porrsidor? Det skulle sluta med att det inte fanns nånting).
Sedan är ju arkebusering en vanlig metod i socialistiska länder. Om man dödar alla med avvikande uppfattning, vem ska då leda utvecklingen och tänka fram nått nytt? Så fort man kommer med något nytt, så får man en kula i huvudet. Snacka om kontraproduktivt...

Gå sniffa lite lim istället, för du har ändå noll koll och tacka kapitalismen för allt du har och tar för givet...

Frunk sa...

jj:
Trots dina lösa antaganden och vilda teorier så verkar inte högerpolitik imponera så mycket i praktiken.
Mycket snack och ingen verkstad?

Här är en lista över vad t.ex. moderaterna tagit ställning mot och för genom tiderna:

(M) röstade:
1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
1927: Nej till folkskolereform.
1931: Nej till sjukkassan.
1933: Nej till beredskapsarbete.
1934: Nej till a–kassa.
1935: Nej till höjda folkpensioner.
1938: Nej till två veckors semester.
1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
1946: Nej till fria skolmåltider.
1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
1947: Nej till allmänna barnbidrag.
1951: Nej till tre veckors semester.
1953: Nej till fri sjukvård.
1959: Nej till ATP.
1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
1963: Nej till fyra veckors semester.
1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
1976: Nej till femte semesterveckan.
1983: Nej till löntagarfonderna.
1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna.
2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.
2006: Nej till gröna jobb.
2006: Nej till sex timmars arbetsdag.
2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
2006: Nej till höjd a- kassa.
2006: Ja till sänkt a-kassa.
2006: Nej till höjd sjukersättning.
2007: Ja till sänkt sjukersättning.
2008: Ja till FRA-lagen
2009: Ja till IPRED-lagen.

Anonym sa...

JJ: felet med dig och ditt uttjatade FOX "News" tugg ar att det ar sa genomsyrat av fordomar och forutfattade meningar om folk som du aldrig traffat. Dessutom propagerar du for ett ekonomiskt system som du aldrig sjalv upplevt i forsta hand. Du ar javligt stor i kaften for nan som aldrig haft ett riktigt jobb i hela sitt utan snyltat staten pa bade "skivbolag" & gratis-studier. Kom inte o sag att det ar svenska statens "fel" att dom slosar tid och energi pa ditt feta arsel; försök inte med din jäkla offer-retorik på oss...

Unknown sa...

Hej där - "Anonym": Plötsligt fanns det både Ä och Ö på tangentbordet på den "utländska" data-maskinen.
Ja, det kan bli så i den stressiga ilskan efter några groggar...

Unknown sa...

Lallalala - ralallalallala -
Själv e jag ett enormt dyngvrakt svin. Jag vette fan va ni snackar om, vänster-höger hej och hå. Det där skiter väl jag i - jag är en punkrockare.

Anonym sa...

JJ: Jag kan inte förstå hur du kan stödja ett improduktivt och rasistiskt system som hotar vår miljö och förtrycker kvinnor och människor med avvikande sexualiteter. Du är äcklig!

/Linda

Anonym sa...

Detektiv Eva: I och med att den sista paragrafen i mitt inlagg var taget fran JJ's forsta inlagg sa kommer det alltsa inte fran min "utländska" data-maskin (data-maskin?? Vilken del av 80-talet sitter du fast i?). Vill du ha en temla, fru Sventon?

JJ: Att Obama skulle vara kommunist ar inget annat an ren skramsel-propaganda. Du vet ju uppenbarligen inte vad du snackar om. Fortsatt tramsa runt med dina ost-mackor istallet.

jj sa...

Linda, stackars Linda. Du har ju noll koll....
För det första uttalar du aldrig om vilket system du syftar på, men jag misstänker att det är det vanliga; USA och kapitalismen.
När det gäller produktivitet så ligger USA i topp och kapitalistiska länder är mer produktiva än socialistiska. Sverige har rätt så hög produktivitet i statistiken, men detta beror mest på att lågproduktiva jobb har trängts undan av LAS etc, vilket i sin tur har förpassat en stor del människor till permanent utanförskap. LAS etc har skapat en så hög mur kring arbetsmarknaden att många grupper har svårt att komma in (i många fall omöjligt)i samhället och är förpassade till trångbohet och soc-bidrag i diverse ghetton i förorten utan chans att kunna påverka sina egna liv.
Marxister tar gärna upp att produktiviteten SJÖNK i gamla sovjet när kommunismen föll. Detta tar de som tecken på att kommunismen är mer produktiv än kapitalismen. Men, eftersom marxister är tokstollar, så "glömde" de bort några viktiga aspekter. 1) Under sovjettiden blåste man upp siffrorna för att verka duktiga (och få bonus) 2) Efter sovjettiden förminskades siffrorna istället, för att undvika skatt etc 3)under sovjettiden producerade man sånt som ingen ville ha, medans efter sovjettiden producerade man sånt som marknaden (=människorna) efterfrågade.
Om vi ska prata om rasistiska system, så förmodar jag att du menar hur institutioner och lagar är uppbyggda. Om du syftar på individnivå, så kan jag tala om att rasister finns överallt, oavsett system. Men, kom inte och skyll rasism på kapitalism och USA. Det är snarare USA och västvärlden som står starkast för mänskliga rättigheter och anti-rasism. Det tjatas så mycket om "vita mannens skuld" hos vänstern att det blir löjligt. En kort historialektion: Slaveri har varit den rådande normen i hela världen och majoriteten av alla människor som har levt, har levt som slavar. Det är först när upplysningstidens ideer började sprida sig i väst, som frågan om avskaffandet av slaveriet började dyka upp. Det var i västeuropa och USA som slaveriet sedemera förbjöds (Import av slavar förbjöds i USA 1808 och avskaffades sedan helt 1865, I Sverige förbjöds slaveriet 1847), medans den fortsatte i resten av världen. Slaveriet avkaffades i saudiearabien först 1962 mauretanien 2007. Det är löjligt att med uttalanden om "vita mannens skuld", när de var de "vita" som avskaffade slaveriet och har sedan verkat för mänskliga rättigheter i hela världen. Sen var den arabiska slavhandel värst och pågick från 600-talet fram till 1900-talet. Dessutom förslavades också över en miljon europeér av muslimer. När det gäller mänskliga rättigheter så är det USA och västeuropa som har gått i spetsen. De har ställt krav på mänskliga rättigheter och dessa har successivt ökat, men är nu på tillbakagång eftersom många länder nu har råd att säga nej till villkorat västerländsk hjälp med krav på mänskliga rättigheter. Idag får de istället stöd från diktaturer som kina etc, som inte ställer några som helst krav på mänskliga rättigheter, snarare tvärtom.
När det gäller miljön, så är det ju så att det kapitalistiska länderna som är i framkant, samtidigt som socialistiska paradiset sovjetunionen struntade fullständigt i miljön och dumpade allt i skogar och vatten utan som någon rening överhuvudtaget (denna tradition har sedan fortsatt i andra icke västliga länder). Bäst miljö hittar du i de kapitalistiska länderna.
Att kapitalistiska/västerländska länder skulle förtrycka kvinnor och sexuellt avvikande. Vilken värld lever DU i? I Iran hänger man homosexuella, Talibanerna tycker att kvinnor är mannens ägodelar och ska ha vara inlåsta i sina hus. Om det är någonstans i världen som kvinnor och sexuellt avvikande har samma rättigheter så är det i de kapitalistiska länderna. Men, du är väl en sån där tokstolle som tror att kvinnor är lönediskriminerade? Fjant...
Slå upp ordet meritokrati och kapitalism och försök få dem att passa ihop med kvinnoförtryck och diskriminering överhuvudtaget. Det går inte...
Läs lite matematik, Aristotoles, historia etc, så ska du se att du hittar en väg ut från idiotin... annars kan du ju flytta till Iran eller nått annat socialistisk "paradis"...Du är inget annat än genomkorkad... gör något åt situationen genom att tex läsa en bok....

jj sa...

frunk: det är kul hur du vänder och vrider på fakta...
Sedan slutet av 1800 talet har sossarna, liberalerna och högern varit överens om att införa rösträtt. Boström regeringen lyckades nästan införa detta 1904, (men då röstade bland annat Hjalmar Branting nej till införandet av allmän rösträtt), Men jag ska inte vrida och vända på fakta som du gör och börjar påstå att sossarna röstade nej till allmän rösträtt. Det var bland annat frågan om vi skulle ha majoritetsval i enmansvalkretsar eller proportionella val som gjorde att frågan om rösträtt ej blev löst. Stora komplexa frågor kräver att man ser helheten.

De flesta stora förändringar har dock röstats fram i STOR ENIGHET.

När det gäller pensionen så var det högermannen Hugo Hamilton som 1913 som la fram en pensionsform som innefattade både grund- och tilläggspension som garanterade bistånd till alla samhällsmedlemmar.
Att moderaterna har röstat nej till många av dina grejer, tex löntagarfonderna kan vi vara tacksamma för. Inte ens en idiot vill införa sånt idag.
De är så många pinsamheter i listan att jag orkar inte kommentera alla, tex att moderaterna skulle vara för apartheid bara för att de inte ville ha sanktioner eller ge kommunisterna hos ANC stöd? Vilket trams. Om man drar paralleller med dagens kuba som USA har handelsblockad mot. Är det rätt metod? Absolut inte. Idag kan Kuba skylla sina misslyckanden på handelsblockaden (men det är konstigt att kommunisternas lösning på fiaskot i Kuba är frihandel samtidigt som de tycker att frihandel är högerskit....).
Att USA störtade Saddam är inget annat än rätt...
När det gäller sydafrika så slöts landet inåt av sanktionerna och livet för de "svarta" blev betydligt hårdare. Det dör idag procentuellt fler människor i sydafrika än i irak, ska vi återinföra apartheid? Knappast… det dog dagligen fler människor i Irak under saddam än idag? Ska vi återinföra diktatur? knappast… vi får hoppas att USA fortsätter i Bush linje och störtar Iran och alla andra skurkstater…
Frågan i många av de fallen som du tar upp handlar egentligen om det är den ineffektiva byråkratiska offentliga sektorn som ska tillhandahålla tjänsten eller om det ska överlåtas till den mer effektiva privata sektorn.

Till idioten:
Jag har jobbat sedan 10 års ålder och hade mitt första "riktiga" jobb som 15 åring.
(allt du läser i punkfanzines kanske inte var sant, idiot!)
Angående mina studier, jag har inga studielån och har arbetat på ett "riktigt" jobb under tiden. Jag förespråkar att studierna ska kosta pengar.
Dina j-a antaganden att man måste vara en god och tacksam socialist för att studera i Sverige är pinsamma.

Vi är alla produkter av det samhälle vi lever i.
När incitamenten ändras, ändras även de individuella valen.
Ska de i gamla östblocket vara tacksamma för socialismen bara för att de gick i skolan? ska kvinnorna hos talibanerna vara tacksamma för att de har tak över huvudet (och sällan får gå ut)? Ska kvinnor i afrika vara tacksamma för alla massvåldtäkter. Ska nordkoreanerna vara tacksamma för att det växer gräs, så att de kan äta det för att överleva?
Du är fan korkad. Fortsätt du med ditt bittra liv på ditt håll, så fortsätter jag med mitt på mitt håll...
Socialismen är och förblir skit...

Att folk som läser punk-bloggar kan bli så förbannade över att någon vill bestämma över sitt eget liv och uttalar sig samhällskritiskt, det är konstigt.... punken verkar ha ändrats i fundamentet...
dagens punks verkar vara de värsta stasi/KGB/Gestapo lakejerna och allt kritik mot stora staten ska tystas... är ni punkare mot individualism? eller? ska alla formas efter samma mall?

du idiot, ät dina ostmackor med choklad... obama är och förblir en kommunist.......

jj sa...

p.s jag har aldrig röstat på moderaterna i riksdagsvalet (partipolitik intresserar mig inte så mycket)...
Det blir en röst på den som verkar vara liberalast, oavsett parti...

Anonym sa...

ingen människa är liberal!
fråga; varför ska jag betala ditt barns förlossning?
fuck kids. lalla cash.
/henksi

jj sa...

henksi: Har du hört talas om privata BB:n?

Hela den ineffektiva sjukvården måste privatiseras.

och till idioten... varför har du flyttat från sverige om det nu är så bra med socialism, flytta till katrineholm.

Välkommen till Folkrepubliken KatrineholmMed undantag av en handfull nittioåringar har ingen i Katrineholm upplevt något annat än ett socialdemokratiskt styre. Här har det aldrig funnits något tvivel om vilken politik som gällt. Här finns facit för hur det blir när socialdemokraterna får förverkliga sina politiska projekt utan opposition.

Enpartistaden Katrineholm borde vara paradiset på jorden, eller åtminstone i Sverige. Men verkligheten är en helt annan i den lilla staden i rikets mitt. I alla nationella jämförelser är arbetslösheten långt över genomsnittet, skolan ligger i botten, företagsklimatet är iskallt och samhällsdebatten obefintlig.

Välkommen till Folkrepubliken Katrinehol

Anonym sa...

nej,privatisering har jag nog missat.
jag är ju kommenist.
men hursomhaver hoppas jag ni födde på privat BB,en fri människa diwekt ut ur fettan befriad från kommenismens tunga ok,redo att slänga sig i en lian på marknadens gröna lund,ballonger överallt. lattjo! ps/om gammelBB användes ser jag gärna att du lallar tebax cashen.
ha en bra dag(i gettot,usch!).
/henksi

Anonym sa...

Se följande film.(SVT)