torsdag 13 januari 2011

Rapport The Bristles: "Vi släpper en digisingel med två Ebba Grön-låtar"

Hallå där The Bristles, hur var 2010 för er?
- Bandmässigt var det roligaste att vi släppte "Reflections of the Bourgeois Society". En skiva vi är väldigt nöjda med. Speciellt som att det såg mörkt ut för den, tills Thomas på Switchlight förbarmade sig över vårt skitta punkband. Tyvärr fick spelandet stå tillbaka för familjer, jobb och politiska uppdrag.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Det konstigaste var att borgarna fick sitta kvar i regeringsställning. Detta efter att de under deras första fyra år urholkat välfärden, utökat klasskillnaderna och gjort de rika ännu rikare. Till exempel det berömda jobbskatteavdraget betydde att den fjärdedel av befolkningen med högst inkomster fick nästan hälften av skattesänkningarna (35 miljarder) medan den fjärdedel med lägst inkomster endast fick drygt sex procent. Liknande exempel är åtskilliga. Det betyder att några har röstat mot bättre vetande. Och byfånarna röstade in Sverigedemokraterna i riksdagen.

Vad händer 2011?
- Kampen mot rasism, högerpolitik och arbetsköpare fortsätter på både det politiska och fackliga planet. Vi släpper en digisingel med två Ebba Grön-låtar i februari-mars som ett dra åt helvete till borgarna och alla de som röstade på dom. Förhoppningsvis spelar vi lite mer än förra året, trots att den största delen av sommaren ännu en gång är off på grund av tillökning i barnskaran. Vi har just nu inbokat 15 januari med TSOL och Nothington i Kiel och den 14 maj på Klubb Punkterads endagsfestival i Göteborg.

Foto: Zebra Media

Inga kommentarer: