onsdag 19 januari 2011

Rapport Nars: "Vi spelade precis före Bollibompa-Mojje"


Hallå där NARS, hur var 2010 för er?
- Ett otroligt roligt & utvecklande år. Vi gjorde åtta spelningar i vår hemstad det här året. Vår basist fick tillökning i februari så vi repade in Tove från Koo Koo’s som har spelat med oss under hela våren, sommaren & hösten. Vi spelade i Glashuset på Rådhustorget (Umeå) i augusti & blev tillsagda att vi inte fick säga något negativt om Sverigedemokraterna, som hade haft torgmöte innan vår spelning, vilket kändes jävligt frustrerande. Sista spelningen för 2010 var i november då vi gästade The Crystal Caravan på en helt utsåld releasefest på Scharinska Villan, vilket var den absolut roligaste spelningen vi har gjort. Under hösten har även P3 rock har fattat tyckte för oss & spelat låtar från vår skiva i programmet vid flera olika tillfällen - grymt smickrande eftersom det är Ny Våg-Håkan som håller i programmet. Vår sångerska fick nu i december tillökning så vi har haft (& har fortfarande) en lång barn & julledighet. Vi brann även av på Myspace för sista gången & köpte oss en helt egen sida till bandet.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Att spela på Botniabanans invigning tillsammans med bland annat Sahara Hotnights, Amanda Jenssen & Mojje var jävligt roligt. Från att ha spelat på små scener till att äntra en 13x11x15 meter stor scen med perfekt ljud & massor med monitorer var en rätt fräck upplevelse. Vi spelade precis före Bollibompa-Mojje & värmde alltså upp publiken innan han spelade sina hits, i stil med ”Varför pruttar mamma?” Det var både roligt & sinnessjukt på samma gång.

Vad händer 2011?
- Vi ska komma igång med repandet igen & skriva fler låtar. Vi har fått förfrågningar & kommer förmodligen göra några spelningar under våren. Prio 2 är att få ihop tid att spela in en ep eftersom det är dags att visa upp lite nytt material, en dröm är att i samma veva få till en video också. Vi längtar ut i landet & hoppas på att få visa upp oss & spela i varenda stad, vi är även sjukt sugna på att spela på festivaler.

Inga kommentarer: