fredag 7 januari 2011

Rapport Generalerna:"Åtta månader, 30 spelningar och 25 låtar senare funderar vi ibland på vad som egentligen hände"


Hallå där Generalerna, hur var 2010 för er?
- Generalerna har haft ett stormigt, fantastiskt snabbt första år som startade med att bandet träffades för första gången i april. Efter 25 timmars närmast oavbrutet produktionsrepande brände vi veckan därpå av vårt första gig på en mc-klubb i Örebro. Åtta månader, 30 spelningar och 25 låtar senare funderar vi ibland på vad som egentligen hände. Vi har spelat på de konstigaste ställen, allt från Powermeet i Västerås via visfestivalen i Fastbo till ett vardagsrum i Linköping klockan halv tre på morgonen och kanske konstigast av allt: på ett lastbilsflak i tio minusgrader och kraftigt snöoväder.

- Vi har sålt slut på alla våra t-shirts och alla våra demoskivor vi egentligen skulle skicka till arrangörer. Vi har skickat in bidrag till Melodifestivalen, spelat på välgörenhetsgalor, levt rockstjärneliv och framförallt blivit jäkligt bra kompisar.

Vad händer 2011?
- Nu är vi mitt inne i ett dokumentärfilmsprojekt, en skivinspelning och ska nu i januari starta inspelningen av en musikvideo tillsammans med Papercut Film från Tärnsjö. Bokningar för kommande sommarturné ska precis starta och vi är mer taggade än någonsin. Kanske blir det en ettårsfest från underjorden när vi hamnar i april, den som lever får se! Vad ni än gör, missa inte Björn Wallgren & Generalerna under 2011 på en obskyr scen nära dig!! Vi lever efter Generalernas treordsmåtto: KOMIGEN DET BLIRKUL! Kanske det kan vara något för övriga världen också? Mycket kärlek från Generalerna.

Inga kommentarer: