tisdag 11 januari 2011

Rapport Vervain: "Vi skulle gå runt i bar överkropp för att locka folk till giget"

Hallå där Vervain, hur var 2010 för er?
- Det var ett jävla bra för oss. Vi släppte vår nya sjua "Stadens Ljus" som är är riktigt stolta över, som vi gett ut på Nobleway Records och Monument Records. Vi drog även till Polen och gjorde en turné där med våra polska vänner i Checkpoint. Sen gjorde vi en hel andra bra gigs här och där. Ett bra år helt enkelt.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Det roligaste måste ha varit just Polen. Fantastiskt land och fantastiska människor. Vi fick så jävla bra mottagande var vi än kom och folk verkar uppskatta musik på ett annat sätt där.
Det konstigaste var även i Polen. Vi kom till en liten stad (Pisz tror jag staden hette) där det tydligen aldrig hade varit ett utländskt band innan. Snubben som hade gig-stället uppmanade oss att gå runt i stan och snacka svenska, vi som hade tattoos skulle gå runt i bar överkropp för att locka till folk till giget. Men vi gjorde inte det. Kändes just...konstigt. Men det va kul som fan. Jag minns att stället inte stängde. När vi vakna på morgonen där så satt samma gubbar i baren som satt där när vi kom dit dagen innan. Det hände ju såklart en massa annat kul och konstigt där men just det stället och den staden tyckte jag va det konstigaste.

Vad händer 2011?
- Vi ska spela på Dadfest nu i januari, Malmö och Södertälje i februari. Vi ska spela in en ny platta och förhoppningsvis tillbaks till Polen men även försöka göra en turné i Sverige och Europa...vi får se var vi hamnar.

Inga kommentarer: