söndag 9 januari 2011

Rapport Slöa Knivar: "Vi är ett band fullt med människor med starka viljor"


Hallå där Slöa Knivar, hur var 2010 för er?
- Det var på många sätt året som skulle ha blivit längre och bättre, det började bra men sen snurrade allt ihop sig och innan man hann gnälla var det slut. Vi spelade ju in 18 låtar under hösten 2009 och under 2010 har vi strulat en del med att få ut dem. I slutet av sommaren 2010 fanns de släppta åtminstone. Tolv av låtarna blev en lp:n "Ingen klass, ingen stil", släppt på den nystartade labeln Skrammel, och fyra hamnade på en ep, "Hemmakvällsmassakern" släppt på Ken rock.

- Vi älskar våra skivor och tycker att de blev superfina, antagligen tack vare beslutet att inte blanda in för mycket andra människor utan låta Peter, vår basist, som är överbra på att rita, göra båda omslagen. Det var det där med att blanda in andra som skapade strulet. Vi är ett band fullt med människor med starka viljor och kristallklara idéer om vad som är fett respektive ofett. Då blir det lätt missförstånd när man ska förmedla det till en främmande människa. Stefan på Ken rock kändes dock rakt av som vår typ av människa eftersom han hade gjort stora hål på sjuorna, sånt gillar vi.

- Vi var ute och spelade en hel del under våren och sommaren 2010, under hösten blev det däremot betydligt mindre vilket inte var självvalt, hösten gick helt enkelt för snabbt.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Det händer alltid oss konstiga saker, så konstigt är normalt i vår värld. Några av våra roligaste spelningar var definitivt Sista Sekundens releasefest på Kb i Malmö, eftersom att scenen var gigantisk och ljudteknikern den otrevligaste mest stukade kepsskärm med mindervärdighetskomplex jag någonsin mött, spelningen med Asta Kask på Henriksberg i Göteborg för att det var så många gjutna gubbar på plats och Sugar Bar i Stockholm för att lokalen kändes lagom kaosig och bra.

Vad händer 2011?
- Vi har skrivit massvis med nya låtar så vi planerar att spela in igen under 2011. Daniel vår trummis ska bli pappa i början av sommaren så han kommer få ta en paus på tre månader eller så. Innan dess har vi dock tänkt åka på en fet Sverigeturné under påskveckan, så om någon är intresserad av att boka oss i sin stad så är det bara att höra av sig, antingen till vår e-post, sloaknivar@gmail.com, eller till vår myspace

Inga kommentarer: