onsdag 12 januari 2011

Rapport Nitad: "Vi fick spela på ett lastbilsflak på en parkering i middle of fucking nowhere"

Hallå där Nitad, hur var 2010 för er?
- Det var rätt lugnt för oss i Nitad. Vi gjorde inte så mycket väsen av oss, men vi spelade in tio låtar på våren. Fyra av de låtarna hamnade på en 7" som Calle och Larre släppte på deras ny startade bolag DE:Nihil rec. En låt hamnade på samlingsskivan "We support swedish hardcore, do you?". Resten skrotade vi. På hösten gick vi in i studion igen för att panga in fyra låtar till. I december åkte vi ut på en två veckors europaturné.

Vad var det roligaste/konstigaste som hände under året som gått?
- Europaturné var klart det roligaste som hände eftersom vi spelade i länder vi aldrig har spelat i förut som till exempel Frankrike, Slovakien och Polen. Hela turnén gick bra. Det konstigaste som hände eller rättare sagt det märkligaste som vi gjorde under 2010 måste nog ha varit en spelning i Oulu, Finland, i somras. Dom flög dit oss för 1 000 euros sen fick vi spela på ett lastbilsflak på en parkering utanför lokalpuben i middle of fucking nowhere. Plus att det inte var nån som brydde sig att vi spelade.

Vad händer 2011?
- Vi hoppas på att kunna spela mer ute än vad vi gjorde i fjol. Vi har en Rysslandsturné på gång men den är inte spikad än. Släppa en ny 7" och 12" ska vi också satsa på!

Inga kommentarer: