torsdag 6 januari 2011

Rapport Dorlene Love: "De snabba låtarna går snorsnabbt"


Hallå där Dorlene Love, hur var 2010 för er?
- Vi har arbetat hårt på nytt material och mest tagit inkommande gig, så det har varit lite av ett mellan år skulle man kunna säga. Har väl en 15-20 nya låtar på gång som ska bli platta och singlar och b-sidor. Allt tar en förskräcklig massa tid - det är ju snart tre år sedan vi släppte "Exile Deluxe" - men det nya låter grymt! De snabba låtarna går snorsnabbt och de tyngre dansanta låtarna är så tunga och dansanta att man nästan ramlar omkull.

- Som vanligt har vi haft bandbusshaveri också, växellådan på vår Cheva Van skar ihop en svinkall natt på E4:an så vi sålde skiten asbilligt i ren ilska. Från och med nu hyr vi buss inför varje gig. Ett skönt beslut med tanke på alla timmar som gått till bilmeck istället för musik under åren.

- Vi har även haft lite medlemsbyten också, vi fick en ny bassist, Tomo, som är alldeles strålande. Och vi letar förresten efter en alt-saxofonist också. Någon som är intresserad eller känner någon? Hör av er!

Vad var det roligaste som hände under året som gått?
- Vi blev bokade i sista minuten på Peace&Love, åkte upp samma dag och var lite oroliga för att det inte skulle komma så mycket folk till giget. Men när vi sen gick på scenen hade ryktet spridit sig och det kom massor av folk och det blev grymt bra dansröj. Ett sånt där gyllene ögonblick man som musiker tänker tillbaka på och så ler man lite fånigt för sig själv.

Vad händer 2011?
- Allt är fortfarande lite hemligt. Men vi kommer att byta bandnamn, släppa en singel under våren, och sen ett nytt album i slutet av året. Återkommer innan det smäller.

Bandfoto Attila Urban

Inga kommentarer: