måndag 9 november 2009

Punk och mangel i Close-Up Magazine

Hösten 1997 turnérade Disfear Sverige-runt med Gehennah. I Sundsvall gick det vilt till efter en spelning och ett hotellrum "gick sönder". Jag tog naturligtvis upp den incidenten när jag intervjuade Björn Petterson. Några dagar efter att artikeln blivit publicerad ringde bandets bokare och skällde ut mig efter noter... (från Close-Up Magazine #27, 1998)1998 gav Loud Pipes ut sitt briljanta debutalbum "The downhill blues" (som D-takt & Råpunk återutgivit i år). Jag pratde lite med gitarristen Freddy Eugene om bandet och plattan. (från Close-Up Magazine #27, 1998)Jag har alltid gillat Charta 77 och lyssnar än i dag ganska ofta på dem. Jag vet inte hur många gånger jag intervjuat dem i olika sammanhang, men den här artikeln är en av de bättre jag gjorde. Mest för att Per Granberg avslöjade att bandet fick skäll av Peter "Babs" Ahlqvist efter sin debutspelning i Hedemora. (från Close-Up Magazine #27, 1998)Vintern 1997 lirade Dropkick Murphys för första gången i Sverige. Jag missade att intervjua dem då och fick göra det ett halv år senare istället. (från Close-Up Magazine #27, 1998)Tidigare avsnitt:

Mangel i Close-Up Magazine #1

Mangel i Close-Up Magazine #2

2 kommentarer:

Putte Rock sa...

Intervjun med Dropkick gjorde mig glad, kul att Ken verkar ha varit lika trevlig då som nu. Snacka om att ha fötterna på jorden trots superframgång på senaste tiden!

Jan sa...

Loudpipes är sånt jävla rens. Helt kompromisslöst, tangerar käng och d-takt, men har ändå en kärna av mer egen stil i skiten, meolodier här och där som fan skulle ha kunnat duga åt Ramones. Ändå är det manglet som kännetecknar, med trummis som varit i Entombed, gitarrist från Unleashed, bassist från Merciless och Nandor från TST och Homy Hogs på sång. Dessutom Leffe från Homy Hogs med och gästar och Nico från Entombed som producent.
Bra som fan.