söndag 29 november 2009

Rapport Tinner: "Får vi ett till "grind on" meddelande på myspace lägger vi ner - vi spelar d-takt för helvete!"

Hallå där, hur var 2009 för Tinner?
- För jävligt rent ut sagt. Onkel Kånkel dog. Behöver man säga mer? Men vi gjorde i alla fall en sjukt snygg tribute-tröja till göben i fråga, säger Subben (trummor).

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Att folk (mestadels asiater) fortsättningsvis tror att Tinner består av gäng från doom-bandet Reverend Bizarre (som faktiskt toppat finska singellistan). Och får vi ett till "Grind On" meddelande på myspace lägger vi ner. Vi spelar d-takt för helvete!

Vad händer 2010?
- Vi har bokat Sunlight med Tomas Skogsberg som producent för vår nästa inspelning i slutet av maj. Första giget blir Brutal Grind (!) Assault Festival i Schweiz i slutet av januari. Sedan planerar vi en längre sommarsväng i Europa. Detta med nye livegitarristen Utmo Svensson som ersätter Anus Anus som har fullt upp med att gräva ner t-shirts i jorden, laga mat och spela döds.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Enligt andra: vår inspelning från splitten med Agathocles. Troligtvis det bästa vi gjort har vi hört. Då vi inte själva fått splittsjuan i vår händer ännu är det svårt att uttala sig i frågan. Men ja, detta handlar alltså om några demolåtar inspelade med en datamick i replokalen med den enkla orsaken att jag (Subben) skulle ha en liten aning om hur låtarna gick. På splitten ingår även Disclose-covern "Krig är vansinne" som är inspelad live i ett tv-hörn på en lokal pub. Med en mick förstås.
- Enligt oss själva: Toxic Holocaust i Helsingfors 26/11. Sjukt tajt, sjukt bra och sjukt ös. Var en ära att få öppna åt Joel Grind(!) och hans pack.

Inga kommentarer: