måndag 23 november 2009

Rapport The Headlines: "Vi trodde han skulle slå ner oss när han stegade fram efter giget"

Hallå där, hur var 2009 för The Headlines?
- Det var innehållsrikt får man säga, inleder sångaren och gitarristen Jake! Vi inledde året med en Europaturné som support åt Levellers, som var ett resultat av en efterfest i deras turnébuss efter giget de gjorde på KB i Malmö i november 2008 - skitkul!
- Vi höll då på med vårt andra album och turnén i början på året blev en välbehövd paus från skrivandet, sen kom vi hem i mars och gjorde klart albumet! Kort därefter öppnade vi för Dia Psalma, efter det stack vi till Tyskland igen och spelade bland annat 1 maj i Berlin inför 5 000 personer, galet.
- Sommaren spenderades mestadels med gig i Tyskland, bland annat var vi det sista bandet ever som lirade på nu nerlagda Beat Club i Hamburg... sorgligt och lite högtidligt... med en stank av sprit och alla års rockande som ägt rum på den lilla klubben.
-Albumet "Making love to the city" släpptes finally 16 oktober, och fick en bra recension i Sydsvenskan. De senaste veckorna har vi spelat lite i Sverige på helgerna, vilket är nytt för oss men också kul som fan.
- Vi blev nyligen stallkamrater med så vitt skilda artister som Anders Lundin och Lillasyster på Held Management, roligt för ett "punk" band att det kommit så här långt. Innan året tar slut skall vi öppna för The Adicts i Tyskland och Sator i Malmö på Debaser! Grymt bra år! Allt hände på grund av vårt hårda jobb, vi har byggt allt från grunden!

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- När vi spelade i Berlin på 1 maj fungerade vårt nuvarande bolag Core Tex skivaffär som backstage, banden som spelade hängde där. Men dessutom hängde där en snubbe som såg livsfarlig ut. Atze hette han tydligen och är sångare i Oi-bandet Troopers, som tydligen är ganska välkända där nere. Vi trodde han skulle slå ner oss när han stegade fram efter giget (vi är ju ganska mjuka) när han plötsligt ler och vänder sig till Kerstin (vår basist) och säger: When will we marry? Sen blev det fest och han visade sig vara helschysst! Skenet bedrar, hehe.

Vad händer 2010? om inget händer, varför?
- Vi ska ut på vår första "egna" längre turné genom Europa som headliner vilket blir spännande, sen satsar vi på festivalsommaren 2010!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Utan tvekan The Only Ones på Kulturbolaget i Malmö, det gnistrade om de gamla gubbarna!

Inga kommentarer: