söndag 29 november 2009

Rapport The Social Bombs: "När The Bristles dök upp och började bräka på skånska så blev kulturkrocken väldigt tydlig"

Hallå där, hur var 2009 för The Social Bombs?
- År 2009 har varit ovanligt lugnt på spelningsfronten av olika skäl. Vi är ju inga tonåringar längre, så livet utanför bandet tränger sig på allt mer... Men istället har vi ägnat en hel del tid åt att skriva och spela in nya låtar. Vi har ett antal nya låtar färdiga, som kommer ut alldeles strax, berättar gitarristen och sångaren Jocke!

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Vi spelade i Luleå i våras. Vi var där i god tid och fick hänga i några timmar i solen med ett antal moltysta norrbottningar som drack sprit och teg. (Fast inte tjejerna, dom var rätt pratsamma!) När snubbarna i The Bristles dök upp och började bräka på skånska - alldeles FÖR högt och FÖR glatt - så blev kulturkrocken väldigt tydlig! Det var lite som i en western-film, då främlingar stegar in på saloonen och stämningen blir påtagligt tryckt! Nåväl, nog med att späda på fördomar! Det var en skittrevlig kväll och Lulepunksen var mycket trevliga att ha att göra med! Och skåningarna med!

Vad händer 2010?
- Vi räknar med att ge ut nytt material i slutet av 2009 eller i början av 2010. Sedan ska vi se till att spela ute betydligt mer än vi gjort det senaste året. Kom ihåg det, alla som bokar tuffa punkband!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Då bandet legat rätt lågt under året, så kan jag inte bidra med något därifrån. Personligen var det nog West Coast Riot. Våra vänner i Lesra gjorde en bejublad spelning där, och hela dagen var helt jävla underbar, med sol, öl och en massa trevliga människor!

Inga kommentarer: