söndag 22 november 2009

Rapport Trevolt: "Punken är fan inte död - den bara skiter i vad folk tycker!"

Hallå där, hur var 2009 för Trevolt?
- Det var ett extremt händelserikt år för oss, berättar trummisen Erik Billing! Hela tre besök i två olika studios hann vi med vilket mynnat ut i en maxisingel, en singel (som egentligen inte finns) och debutalbumet som vi blivit klara med nu i dagarna. I skrivande stund har vi avverkat nära trettio spelningar landet (och Danmark) runt och vi kan inte annat säga än att vi haft jävligt roligt! Dessutom har vi lyckats fira den underliga ickehändelsen att besökarantalet på myspacen slagit över till sexsiffrigt...
- Vi har ju alla tre hållit på med musik "så länge vi minns" men jag tror faktiskt att jag talar för oss alla när jag gissar att vi kommer att se tillbaka på 2009 som året då det på riktigt lossnade. Det är inte längre en hobby, detta är vad vi gör. Vi lirar punk liksom.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Högt upp på listan över "jävligt roligt under året som gått" ligger helt klart när vi fick öppna för Dia Psalma på Åland i våras. Vi är ju gamla nittiotalstrallisar och lyssnade sönder och samman deras skivor när vi var kids, så det var ju lite av en barndomsdröm som gick i uppfyllelse. Även spelningen med DoMi från Norge nu i höstas var extremt kul, det var en crazy kväll. Det är ett gäng sköna knäppskallar som gör skitbra musik.
- Fan, varenda spelning är ett litet äventyr, varje gång är egentligen lika rolig. Man träffar så mycket sköna människor och vi älskar det här och är jävligt tacksamma över att kunna göra det.
Annars är ju varje gång man varit i studion och låtarna äntligen är färdigmixade och man får dem rykande färska att lyssna på alltid upplevelser som gränsar till det religiösa. Det blev ett par sådana tillfällen i år...

Vad händer 2010?
- Nästa år ser vi fram emot som fan - det kommer att börja med dunder och brak i form av världens releaseparty när albumet blivit färdigpressat. Därefter kan precis vad fan som helst hända. Målsättningen är ju att avverka så många spelningar det bara är mänskligt möjlig och se till att hela Sverige vet att vårt förträffliga debutalbum minsann är släppt! Repa, lira, repa, lira. Gör om. repetera. Ha roligt. Undvik korkade misstag, avundsjuka och jantelag. Choose life. Trevve Haallå!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Anti-flag på Siesta. DoMi på Tempelet i Lyngby. Asta Kask på Pretzeltown. Dia Psalma lite varstans. Alla band vi spelat med, folk är så jävla sjyssta och hjälpsamma för det mesta och det känns riktigt grymt att kånka runt och spela på alla möjliga och omöjliga ställen för en macka, en back öl och tappra musikälskare. Punken är fan inte död, den bara skiter i vad folk tycker! Ses 2010 i en stad nära dig!

Inga kommentarer: