fredag 13 november 2009

Ditt nya favoritband: Scarlet Radio


Hej Theresa Bystedt, berätta om ditt nya, suveräna, poppunkband Scarlet Radio.
- Tja! Vi är en punkpopkvartett från Sundsvall. Trummisen David Mårdstam härstammar från svenskpunkbandet Ola Dole. Simon Olausson på gitarr har jag med mig från Psycho Poetry. Håkan Sjöström och jag lirade ihop i det mindre meriterade Powerheads för väldigt länge sedan, då på trummor, nu på orgel. Vi har olika band och erfarenheter i ryggen, men framför allt är vi skitbra vänner.

Man kan avnjuta er på myspace. Men när kommer första giget och första skivan?
- Vi har fått ett enormt gensvar hittills, endast genom de få veckor vi nu funnits på myspace har vi blivit kontaktade av radiostationer, tidningar andra intresserade. Har väntat länge som fan på det här bandet så nu bränner det i kroppen efter att få spela live ute i Sverige, det är prio ett. Bonus är om något smart bolag därute fattar hur bra vi är och låter oss släppa en skiva. Annars gör vi det själva.

Vad inspirerar er?
- Ja, som alla andra band; sprungna ur trisstess, frustration, inspiration och en enorm kärlek till musik. Jag tänker aldrig att vi ska låta på något särskild vis, utan låtarna bara kommer och det känns som att resultatet blir rätt orginellt när de andra i bandet får tillföra sitt. Att gå och se andra band live inspirerar mig. "Fan vad jag vill göra det här" -tänker jag alltid. "Fast bättre".

Du var ju en gång i tiden med i punkbandet Psycho Poetry som gav ut en högklassig demo, vad hände med er?
- Vi bytte ut ett par medlemmar, gjorde ett par till demos också, men satsade halvhjärtat och spretade ganska mycket åt olika håll. Vi gjorde en grym spelning som förband till Asta Kask -07 och efter det kändes det ok att sluta med flaggan i topp. Bassisten Roger som stod för mesta av mecket i "meckpunken" har ju sitt hjärta i musik av det hårdare slaget (thrash eller döds eller vad fan det heter haha) och släpper nu sitt debutalbum med SYN:DROM snart. Simon åkte iväg för att plugga ett par år så det är väl honom jag har väntat på att få spela med igen för att göra Scarlet Radio perfekt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Simon spelade förövrigt gitarr på en 7"a med Warvictims också...hehe

Johan Malm sa...

Lite som ninja dolls fast än att sångerskan inte låter utvecklingsstörd.

Anonym sa...

..och ett till band som heter Loyalguard.

77-schizo sa...

Tycker dom är skitbra. Dom sticker verkligen ut bland allt annat väsen... Kanon // schizo