måndag 23 november 2009

Fanzinet Skvaller


Du kanske inte brukar ladda hem fanzinen jag lägger upp här. Om du någon gång ska göra ett undantag så är det nu. Jönköpingspublikationen Skvaller var något i hästväg och jag läser de här gamla numren än i dag med stor glädje. Stefan Lagrell och Fredrik Johansson (spelade inte han i Pöbel Möbel?) gjorde tidning med stor passion - resultatet ett fanzine som var så väl snyggt som bjöd på maffig läsning. I andra numret finns bland annat en intervju med Ebba Grön, där Thåström berättar att de blev erbjudna att spela med Damned, UK Subs och Exploited på en Englandsturné - men tackade nej!

Skvaller
#2 från 1982 innehåller: intervjuer med DNA, Ebba Grön, Asta Kask och Exploited, liverecensioner med Anti-Pasti, Action Pact, Adicts, reportage från Rockslagsfestivalen i Karlshamn 1982 och en massa recensioner.

#3 från 1983 innehåller: intervjuer med TST, The Alternative, Arabens Anus, Special Duties, The Adicts, Unter den Linden och Upright Citizens, reportage om Kloakens alternativa antistudio och recensioner.

2 kommentarer:

Nisse sa...

Båda spelade i Pöbel Möbel, Lagge & Fido. Någon som har rubbet att skicka mig som mp3?

Pike sa...

Fantastiskt fanzine....gillar oxå fortfarande att läsa dem ;)