fredag 27 november 2009

Rapport Malte X: "När vi möttes utanför studion såg vi alla ut som Prosit i dom sju små dvärgarna"

Hallå där, hur var 2009 för Malte X?
- Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Vi har släppt en singel via itunes och gjort ett gäng ströspelningar. Tanken var att vi skulle koncentrera oss på att skriva nytt material till nästa album men det blev mest en massa folköl och skitsnack istället, säger Malte af Silverfisk.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Inför inspelningen av kommande singeln "Dom säljer dej ändå" var vi inrepade till max och taggade till tänderna. Jag hade strängat om och intonerat mina gitarrer och laddat en systemkasse som till och med gjort Parkbänks-Leffe stolt. (Vi har en mycket prestigefylld outtalad inbördes tävling där den som har mest valuta i påsen anses vara vinnare). Sen slog influensan ner som en bomb över oss. När vi väl möttes utanför studion såg vi alla ut som Prosit i dom sju små dvärgarna med annan typ av grön påse i handen fylld med Ipren, nässpray och halstabletter, minns Martin Hellstén.

Vad händer 2010?
- Nya singeln "Dom säljer dej ändå" släpps i januari/februari på egen etikett (You Wanted The Worst Records). Lite beroende på hur det ser ut med inspirationen kommer ett nytt album alternativt en ny singel till hösten. En turné skulle sitta fint. Tyvärr har vi haft en jävla otur med bokningsbolag, men en och annan spelning kan vi med all säkerhet utlova, säger Malte

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Malte: Suicide Syndicate - Dead Generation, Michael Jacksons död var förstås också ganska upplyftande.
- Martin: Alice in chains - Black Gives Way to Blue.
. Jimmy Stridh: Apes IQ - Four Proffessional Fuckups On A Rock´n´Roll Playground.

Inga kommentarer: