tisdag 24 november 2009

Rapport M:40: "Det var värt att köra 250 mil för en spelning"

Hallå där, hur var 2009 för M:40?
-Det var ett bra år, menar trummisen Simon. Vi fick en flitig start med turné i januari i Finland och Ryssland. Vilket var riktigt kul. Sedan följde vi upp med en liten tur till Tyskland med End Of All i april. Vi släppte också en split ihop med holländarna i Sand Creek Massacre och åkte på en juniturné ihop genom Tyskland, Österrike och Tjeckien. Efter dessa 16 spelningar gjorde vi ett besök till i Tyskland och spelade på Packebusch-festivalen i juli. Någon vecka efter det blev det ännu en tur ner i Europa. Då var det Obscene Extreme i Tjeckien som gällde. Blev en riktigt bra konsert, det var värt att köra över 250 mil för en spelning. Efter Rysslandsturen och fyra vändor genom Tyskland blev det lugnare... så sammanfattningsvis en ganska flitig vår och sommar, men en lugn höst... inga spelningar i Sverige detta år.

Roligaste/konstigaste anekdoten från från året som gått?
- Spelningarna i Ryssland måste vara några av dom helt klart bästa och roligaste vi gjort. Vi spelade i en fullsatt liten klubb i St Petersburg med publik som sjunger med i låtarna är peppande. Däremot var hemresan lite mindre roande. Det var en lång resa, mörkt och snöigt på vägen, ingen som saltar vägen i Ryssland direkt...rätt vad det var så släppte bussen greppet om vägen och började svinga fram och tillbaka åt sidorna. Sen släppte det helt och vi började snurrade runt, man såg lastbilar kommandes mot oss från sidan, bilar åkte förbi oss på båda sidor, helt sjukt. Vi var över på andra sidan. Man satt bara o funderade på var det skulle smälla. Hur ska man sitta. Bussen fortsatte snurra runt och tillslut hade vi snurrat två varv och bilen stannade. Mitt på vägen åt rätt håll, så vi kunde bara fortsätta köra som vanligt. Det kändes i kroppen ett tag efter det.

Vad händer 2010?
- Det kommer antagligen bli ganska lugnt, eller tyst utåt i alla fall. Vi kommer skriva en del nytt material och sen får vi se vad framtiden visar. Det kommer nämligen ploppa ut lite barn här och var, så tiden kommer nog gå åt.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Om det ska handla om annat än bandet: Fever Ray på Way out west, helt klart det bästa! Vilken känsla. ;)

Inga kommentarer: