lördag 21 november 2009

Rapport Saturday Heroes: "Det var rätt stort för ett litet band från Finspång"

Hallå där, hur var 2009 för Saturdays Heroes?
- Det var oerhört omtumlande för oss. Vi startade ordentligt i slutet av förra året, och fick våran första spelning inbokad under detta år. Vi är alla väldigt unga (ingen över 20) så att få åka runt och spela i landet var fantastiskt. Sedan så spelade vi in våran första demo detta år, den fick rätt bra kritik och spelningarna bara blev fler. Våran medverkan på samlingsplattan "Chaos in Sweden" var det som skakade oss rejält misstänkte jag, för ett gäng ungar så är det kul att kunna se sin egna låt bland alla proffs. Det var rätt stort för ett litet band från Finspång. Mycket bra år, menar sångaren Alex!

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Våran absolut första spelning, den var konstig! Det var en "Punk vs Metal"-kväll på lokala "Rockbageriet" och det var inte mycket folk där alls. Men när det var våran tur så var stället utfyllt till max, och antingen slog vi publikrekord eller så var det väldigt nära. Från att knappt ha stått på en scen till att se runt 100 personer nedanför ens fötter. Det var konstigt, men roligt! En mindre anekdot som inträffade mer än en gång är de gånger folk säger "Ah vad synd jag missade er" och gått hem, trots att vi inte börjat spela än.

Vad händer 2010?
- Vi ska se till att få ut nya demon i slutet av det här året, och pågrund av det så ska vi försöka boka in ett antal spelningar nästa år. Förhandlar också om en spelning i England, men det vet vi inte så mycket om än. Dock så är ett framträdande på "Shout it out" som hålls på Borgen den 13 mars nästa år spikat. En välgörenhets grej. Annars får vi se vart 2010 tar oss helt enkelt. Får hoppas på ett lika bra år som detta!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Måste vara lite jävlig och säga "Chaos in Sweden". Många av Sveriges bästa band samlade på en platta. Den är så sjukt varierad och den bevisar att D.I.Y känslan fortfarande finns kvar. Får hoppas på fler volymer och att den blir lika erkänd som andra kända samlingar.

Inga kommentarer: