söndag 29 november 2009

Rapport On The Job: "Vi har haft fullt upp kan man säga och det är ju alltid trevligt"

Hallå där, hur var 2009 för On The Job?
- Det har verkligen varit ett kanonår, inleder Aron (trummor)! Vi började lira tillsammans i februari och har redan hunnit med att släppa en promo, en fullängds-cd samt en splitvinyl med australienarna Rust. Vi tackade ja till att medverka på en tribute-cd till The Oppressed, som kommer att släppas av Anfibio Records och en samlingplatta med svenska vs italienska band som ska släppas av Luca på den svenska etiketten Destroi! Records så småningom. Vi har haft fullt upp kan man säga och det är ju alltid trevligt. Vi gjorde vårt första gig i Göteborg och även ett gig i Stockholm. Vi hann också med en fem dagars turné i Tyskland, vilket var en berusad upplevelse.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Det måste ha varit när vi var i Wurzen och hälsade på skivbolaget. Vi blev bjudna på lite för mycket östtysk pepparmintslikör, och det slutade med att vi hade två tyskar runt vars en arm som fick leda oss tillbaks till sovstället. En mycket trevlig afton det där.

Vad händer 2010?
- Det blir att skapa lite nytt material och troligtvis släppa en 7" vinyl. Albumet Rock'N'Oi! kommer även att släppas på lp av Contra & Longshot music. Vi har än så länge en spelning bokad till Total Oi! festival i Tyskland.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Det var Superyob i Göteborg och Cock Sparrer i Amsterdam. Det är två spelningar vi sent kommer att glömma.

Inga kommentarer: