tisdag 24 november 2009

Rapport Babian: "Det blev slagsmål, rövarstämning och myteri på platsen"

Hallå där, hur var 2009 för Babian?
- Det var Året då vi släppte vårt publikhyllade debutalbum "Fullproppad, listtoppad, livrädd & uppstoppad!" En energifylld rockskiva med giftiga oneliners som fick landets rockklubbsbesökare att både skandera och sjunga saker de inte ens vågat drömma om... Vi spelade överallt och fick ett fantastiskt mottagande! Hela Babian njöt av att spela på Roskildefestivalen och odlar fortfarande myten om oss själva som bäst på det vi gör, säger gitarristen Conny Andersson.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Vi gjorde ett framträdande på en påskfest i våras. Festarrangören var Peter Wahlbeck som bjudit in Babian för att röra om på Kabusa konsthall nere vid Österlen. Han ville vara med å sjunga lite men sedan verkade han ångrade sig och försökte få ner oss från scenen, det blev slagsmål, rövarstämning och myteri på platsen. En av oss lyckades tills sist få ner mannen innan sista låten small igång. En riktig påsksmäll!

Vad händer 2010?
- Vi tjuvstartar med att släppa första singeln från nästa skiva 1 december. Låten heter "Ingenting + ingenting" och finns att hitta på www.klicktrack.com, men den 3 februari drar vi saken till sin spets och släpper vårt andra album "Hälften dör av fetma". Ett album där ytterligheterna ska stå mot varandra både vad gäller låtval och åsikter. Vi gör upp med vår medelklassuppväxt... Hem och skola har fan aldrig suttit lösare! Det kommer hållas en dunderfest på Debaser i Malmö fredagen den 5 februari och sedan blir det ut och turnéra igen med nytt material!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Jag hoppas på att det blir The Sonics på KB i Malmö i morgon!

3 kommentarer:

Paco sa...

Att "göra upp med sin medelklassuppväxt" verkar vara en rådande trend. De stackarna måste ha haft det svårt... jävla gnällspikar.

Anonym sa...

stackare själv!

Anonym sa...

Sonics var fantastiskt!