måndag 23 november 2009

Rapport Bombus: "Matte skrek tills han svimmade och trillade av scenen"

Hallå där, hur var 2009 för Bombus?
- Det har varit vårat klart bästa år - mycket tror jag för att det varit vårat enda. Två stycken 7" vinyler släppta och en massa sjysta spelningar med bra band runt om i landet lagom. Nu i december kommer vi spela in helgjutet material till vår kommande debut, med Mixmaster Stålberg och Grandmaster Björk bakom rattarna. Ska bli sjukt roligt, säger gitarristen Feffe.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Bästa anekdoten för oss var helt klart när Matte, på våran första spelning, skrek tills han svimmade och trillade av scenen. Såg riktigt sjukt ut faktiskt. Fattade inte vad han gjorde. Trodde först han försökte sej på ett riktigt misslyckat spex tills jag förstod att han däckat. Han var uppe igen på typ tre sekunder och började spela på en trasig gitarr utan sladd som om inget hänt. Ligger uppe på Youtube det där.

Vad händer 2010?
- Förhoppningsvis kommer något bolag nappa på det vi spelat in, ge oss några millar i förskott och sen är det räkmacka resten. Vi kommer då att glömma av alla som någonsin hjälpt oss och vilka våra riktiga vänner är. Säga dryga, drogromantiserande saker i tacktalet på Grammisgalan och på allvar påstå vi är bättre och mer betydelsefulla än Melvins, Ramones och Black Sabbath tillsammans någonsin varit. Sen åker vi på stort nerköp av Ken Ring och hans possy på vägen ut.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Iron Age - The Sleeping Eye, Baroness - Blue Record, Midnight på Truckstop Alaska och Tragedy på Truckstop Alaska, plus en massa annat säkert som jag glömt. Fina grejer det där.

Inga kommentarer: