måndag 30 november 2009

Rapport Suicide Syndicate: "Vi delade scen med världens skitnödigaste band som hade tomtebloss och grejer på gitarrerna"

Hallå där, hur var 2009 för Suicide Syndicate?
- Det har varit ett bra år. Dels för att vi släppte vår debut-ep som vi fått jävligt bra respons på, sen har vi varit ute och spelat en hel del vilket har gjort att vi har växt som band, menar basisten Johan "Ekan" Ekström.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Det händer alltid galna saker när vi är ute och spelar men sen är det oftast ganska mycket fylla inblandat också så minnet sviker gärna. Så därför tar jag bara en anekdot i högen då det är svårt att bestämma vilket som är roligast eller konstigast. Nu senast när vi lirade i Berlin så delade vi scen med världens skitnödigaste band. Adam Bomb, nåt glamskit som hade tomtebloss och grejer på gitarrerna. De var sjukt otrevliga och hade en jävla rockstjärneattityd. Trummisen skulle dela trumset med Peder men han ville helst inte att Peder skulle röra det överhuvudtaget. När han hade tjatat klart om allt Peder inte fick röra så fyllde vi hans trummor med Suicide Syndicate-klistermärke. Senare berättade nån av dom stolt att trummisens artistnamn var Flawless Focker eller nåt liknande för att han alltid fixade de snyggaste brudarna men efter deras spelning såg vi han stå och hångla upp nåt som måste ha varit en transa. Jag behöver inte säga att vi spelade skiten av det där jävla Kalle Anka-bandet va?

Vad händer 2010?
- Det kommer att hända en jävla massa. Vi har ett stort gäng låtar som bara väntar på att få spelas in till vad som blir vår första fullängdare. Vi ska försöka släppa ett par singlar innan fullängdaren kommer ut också. Naturligtvis kommer vi att spela ute så mycket vi kan också då det är då vi har som roligast, och är som roligast. Sen blir väl 2010 året då Malmö blir erkänt som landets punk-huvudstad också med alla grymma band som vi har här nere. Nångång under nästa år kommer dessutom mitt och Bengtssons projekt tillsammans med Gakk från Royal Stakeout/CDCP, Ludde från Handouts och Harri från Negatives att spela in några låtar och göra nån spelningar. Håll ögon och öron öppna efter nästa leverans från landets punk-huvudstad, Delivery!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- En skitsvår fråga då punk och fylla hör ihop så det är ju lite dimmigt, och sen har det ju faktiskt varit en hel del bra skit under året. Ur bandets synvinkel är det nog vår senaste inspelningssession, troligen mest för att den är färskast i minnet men fy fan vad bra det låter! Annars var Chaos in Sweden grym, CDCPs ep "Brassknuckle Bonanza" likaså, det var kul att få se mina gamla vapendragare från The Kalashnikov Orchestras nya band South City Locos göra en jävligt schysst spelning och sen har jag även fått en sneak-preview på Vindicate This kommande platta vilket låter skitbra.

Inga kommentarer: