torsdag 26 november 2009

Rapport Dorlene Love: "Little Steven ringde och sa att han ville se oss live"

Hallå där, hur var 2009 för Dorlene Love?
- Det har varit ett strålande år, säger sångaren Ragnar Mujaheddin! Vi har hunnit med två mindre Hollandturnéer och ett gäng riktigt roliga gig runt om i Sverige. Bandmedlemmar har fått nya barn och vi har fått en ny bandmedlem på trumpet som heter Dolores vilket har gett oss lite mer Balkansound och en maffigare melodisektion. Många i bandet har också tjackat trådlösa system så dom ränner runt som speedade höns på scen, kaos och oreda, det är skoj! Bandbussen rasade som vanligt såklart ihop när vi var iväg på turné, haha, kamkedjan gick åt helvete och alla hyrbilar var uthyrda överallt och vi skulle spela i Rotterdam senare samma kväll men det löste sig. Vi har också haft ett väldigt produktivt år, vi bokstavligen spottar och fräser ur oss nya låtar. Det bara yr omkring refränger, verser och melodislingor i luften. Mycket solidare låtar och lite skitigare sound jämfört med tidigare grejer, vi har blivit bättre på att spela den musik vi vill spela.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Little Steven ringde oss när han var här och spelade med Springsteen i somras. Han hade fått tag på vår platta och ville se oss live, så vi lyckades fixa ett gig på en klubb i ett industriområde i Gröndal samma kväll. Han kom dit och lyssnade på konserten och sen träffade vi honom efteråt, det var riktigt roligt.

Vad händer 2010?
- Vi kommer förmodligen att börja att spela in alla låtar vi arbetar med när de känns färdiga. Sen blir det väl som vanligt en härlig cocktail av gig, fester, bandbusshaverier och katastrofer. Vi har också länge funderat på att byta namn på grund av den uppenbara likheten med sångerskan Darlene Love. Vi tyckte det var roligt när vi började som ett litet kompispunkband för länge sen, för det är ju ett otroligt snyggt namn, men åren har gått och ju mer vi har spelat utomlands och på större ställen, desto mer ohållbart har det blivit. Vi har fått höra att folk ibland har kommit och trott att det var hon som skulle spela, sen har dom fått syn på oss istället… haha. Så ett namnbyte kommer nog förr eller senare.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Jag svarar nog Esma Redzepova som vanligt. Såg henne tidigare i år tillsammans med Fanfare Ciocarlia, det finns ingen som sjunger med sån inlevelse och styrka. För oss som band var det nog de större festivalspelningarna i somras, speciellt Oerolfestivalen i Holland. Det är lite övernaturligt att spela framför ett massivt hav av dansande människor så långt ögat når.

Inga kommentarer: