söndag 7 december 2008

Slöa Knivar - "Vi bytte genast till Metallica"

Oi, vilket otroligt coolt stökpunkband ni är. Jag upptäckte er för några dagar sedan på myspace. Vad är ni för filurer egentligen?
- Vi har gjort en massa olika saker tidigare och gör en massa olika saker nu samtidigt också, berättar sångerskan Patricia. Peter, tidigare bas, numera gitarr, spelar även trummor i Bacon Wagon och har tidigare till exempel spelat i The Crucials. Andreas, gitarr, har tidigare spelat med Unabombers. Daniel, trummor, spelar även trummor i Ditt fel samt Sounds like violence. Björn, vår splitternya basist, spelar även ståbas i Cremators. Jag är förutom E-type i Slöa Knivar även trummis i Beyond Pink."

Slöa knivar? Berätta!
- Det fantastiska bandnamnet kan man tacka Peter för, eftersom han har två plastbackar hemma, en där han förvarar bra knivar och en där han lägger slöa knivar. Sistnämnda står det Slöa Knivar på, vilket ser fräckt ut. Vi hade för lite mer än ett år sen ett band med en annan trummis, vi kallade oss Scatterbrain, eftersom jag har dålig koll på min rockhistoria och inte hade uppmärksammat det faktum att det finns ett gammalt band som heter så. När folk kritiserade oss för det bytte vi genast till Metallica. Vi spelade bara 2 gånger och repade inte mycket mer än så heller. I våras skulle Bacon Wagon ställa in en spelning i Göteborg, men Peter kände för att åka och spela, så han blåste arrangörerna, sneglade på sin plastback med slöa knivar i och bad dem skriva Slöa Knivar på affischen, utan att egentligen ha ett band som hette Slöa Knivar. Sen ringde han mig och frågade om vi inte kunde skrapa ihop ett band på en vecka, repa någon gång och åka och spela, som en glad överraskning för arrangören, som trodde att Bacon Wagon skulle komma. Det gick, vi hittade en trummis, och sen dess har vi repat lite sporadiskt. Egentligen mest gjort nya låtar. Vi gör låtar lite för snabbt, så vi inte riktigt hinner lära oss dem. I somras spelade vi in några av dem eftersom vi fick ett billigt erbjudande från trummisen i Darkane som Peter jobbar tillsammans med som vaktmästare.

Har ni hunnit lira något live än då?
- Efter inspelningen och myspace-sidan har det så sakteliga börjat flyta på lite. 21 nov spelade vi på Bodoni i Malmö och 29 nov på Ungdomens Hus i Uppsala. Den 20 dec, såvida datumet inte ändras, ska vi spela i Malmö, antingen på Utkanten eller Revolt.

Kommer myspace-låtarna att ges ut på skiva?
Vi har inte riktigt diskuterat utgivning och så vidare men något sånt blir det säkert någon gång framöver. Demons arbetsnamn är "Hugget som stucket". Vi har snackat om att göra tapes och sälja men vi är som sagt inte de vassaste knivarna i lådan. Men du kan ändå förlita dig på det faktumet att vi kommer göra massa balla grejor!

4 kommentarer:

Blom sa...

Enda bandet jag sett där sångerskan stått och stretschat före giget, haha!

Anonym sa...

Något inspirerat av Vice Magazine och USA? American Appearel Hard Core...så jävla svenskt att härma sådan utlänsk smörja...

Bengan sa...

Äntligen lite kvalite tillskillnad mot all d-taktskloner. Puh!

Magikkk Trixxx sa...

vice magazine och usa? härma? svenskt... dummaste jag hört och vem fan bryr sig? det låter som det finns någon jävla regelbok för i hur man ska göra hardcore.

äre bra så äre. slöa knivar är bra.