lördag 6 december 2008

Kranium planerar nya inspelningar
Kranium har funnits sedan slutet av 90-talet, ändå är det först nu jag fått upp ögonen på er. Hur kan det komma sig?

- Du har väl inte letat. Vi bor i Luleå och den koloniala syn sydsvensken ofta har på norr "däruppe finns väl inget" har gjort att vi inte syns så mycket. Vi är inte så mycket för marknadsföring heller, berättar sångaren och gitarristen Johan Dahlberg.

Men berätta allt då, jag är verkligen nyfiken.
- I korta drag: 1997 började vi spela eftersom det då mest var chugga-chugga i vår hemstad. Via diverse medlemsbyten, vi har kanske Luleås största rotation på basister, har vi nu blivit en stadig trio bestående av Nilse på trummor, Hacken på bas och så jag då. Vi har släppt två sjutummare och en drös kassetter och cdr. Vi har mest spelat i norra Sverige/Finland men även varit söderut några gånger, ifjol turnerade vi exempelvis med Polttoitsemurha från Rovaniemi.

Ni har ingen myspace-sida, varför det?
- Vi ser ingen poäng med myspace och att upplåta sin kreativa produktion för andra att göra (stora) pengar på känns olustigt, punkscenen fanns innan myspace - allt var bättre förr. Jag har drösvis med argument varför folk ska prata direkt med varandra istället för via myspace. Det finns alternativ bara man orkar engagera sig.

Vad händer härnäst?
- Vi hoppas att göra en ny inspelning inom en snar framtid. Den kommer väl att släppas till allmänheten i någon form, både av Dis before dishonour och Reset not equal zero. Vi planerar en Irlandsturne i maj 2009 vilket ska bli spännande. För den intresserade finns våran blog där det kontinuerligt rapporteras om bandet.

Inga kommentarer: