måndag 15 december 2008

2008 enligt Nitskivor-Peter

Peter Jandreus är författare till årets bok i punkkretsar, monumentala The encyclopedia of swedish punk 1977-1987, dessutom ger han ut skivor på etiketten Nitskivor. Det här har varit årets besvikelser i Peters musikvärld.

1. Kawakami självkolade. Distpunkens mästare finns inte längre bland oss. Inga fler Disclose-plattor...

2. Världens mest överskattade rockband alla kategorier gjorde mot alla odds en ny platta. Många är de som idiotförklarar mig för att tycka detta om Guns N Roses, men de har alltid varit alldeles för mycket Elton John och för lite Mötley Crüe.

3. Anal Cunt-spelningen i Göteborg. Tänker aldrig mer säga att de är balla. Pinsamt, värdelöst och inte ens underhållande på ett dekadent sätt.

4. Dead Moon splittras. Det enda rockbandet värt namnet försvinner när de står på topp och äntligen börjar vinna lite respekt och popularitet. Rätt coolt ändå...

5. Rockklubben Truckstop Alaska tvingas lägga ner sin verksamhet. Aldrig förr har det funnits en så fulländad rockklubb på alla sätt i Göteborg, eller nån annanstans för den delen. Skulle kunna skriva en bok i ämnet fylld med endast superlativer!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kawakami gick bort 2007, inte i år!

Slobodan Burgher sa...

var det inte samma med dead moon? lol

Per sa...

Bandet som följde efter Dead moon är nästan lika bra. Och Truckstop har väl en ny lokal?