tisdag 16 december 2008

2008 enligt Abnorm-Blom

Jimmy Blom sjunger i hårt manglande Abnorm och han är dessutom redaktör för Hard rock info. Det här var hans höjdpunkter i år.

1. Bästa konsert var ju utan tvekan Iron Maiden på Ullevi i Göteborg den 26 Juli. Nostalgitripp rakt av! Inte en ny låt i sikte, och det är ju så man vill ha det med dom (kanske lite tragiskt i och för sig).

2. Bästa punkplattan får bli Disfears "Live The Storm". Hade inte hört dom på flera år, men blev uppenbarligen glatt överraskad och började leta mer som man "missat".

3. Nu gillar jag ju metal lika mycket som punk, så en årets bästa metalplatta får vi ju ta också. Det blir Mustasch "Lowlife Highlights". Och vad ska man säga? Det är ju en best of-samling, och för en gångs skull utan en enda dålig låt. Då har man ju verkligen lyckats!

4. Årets demo är ju inte mycket att tveka på. Ett band som hyllats här, nämligen Körsbärsfetteras "Skyll Dej Själv". Bra låtar och texter helt enkelt.

5. Vad ska man dra till med här då? Får väl ta något idiotiskt som att det var ju bra att Skitliv! lades ner till slut, hahaha! Sämre fanzine har jag inte läst sedan 90-talets alla Sika Äpärä-kopior. Att dom sen kallar mitt band Abnorm för DiaPsalma-punk ger ju såklart extra minuspoäng. Vi spelar råpunk för helvete!

1 kommentar:

Mirza sa...

Tjena Sorling...Cool blogg som jag har foljt valdigt lange...Tamkte tipsa om en samlingsskiva med italiensk straight edge hardcore med musik fran 90-95..."Our Roots Our Pride" heter den och ar inte dalig alls...Har for mig att du gillar gammal italiensk hardcore, aven om detta inte ar lika bra som Raw Power, Indigesti osv..Kolla in har ( http://www.myspace.com/youthcrewrecords ) samt min recension har (http://www.scenepointblank.com/reviews/2223)...