torsdag 3 december 2009

Rapport Snutjävel: "Wikipedia har vägrat publicera en artikel om oss"

Hallå där, hur var 2009 för Snutjävel?
- Trots att domedagen verkar komma närmare för varje dag har vi ett bra år faktiskt, säger Rka Avskum. I vintras släppte vi vår femte ep "Ett Liv i Panik", som vi själva var jävligt nöjda med. Dessutom verkade recensenter och publik också tycka att den var bra som fan. Det blev en hel del spelningar under våren samtidigt som vi gick in i studion ytterligare en gång. I början av juni släppte vi sedan singeln "Punksvin!" men lite gästspel från Teddybears, Asta Kask, Sator och The Liptones. I höstas blev det ytterligare ett par gig. Året avslutas för vår del den 11 december med ett gig på Henriksberg i Göteborg.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Resan till Stockholm och spelningen på 44:an (med turistbesök på Slottsbacken), Arvikafestivalen, spelningen i Lindesberg (Häll var där med Jägermeister i glasburk och en egen stol, han hävdade att han var gammal). Spelningen i Växjö var jävligt rolig. När vi spelade på Maratonrock hemma i Falköping i augusti inför en fullsatt amfiteater och står/sitter publiken och ropar Snutjävel! Snutjävel! Snutjävel! Gåshud och en spelning med ett jävla röj blev det. Recensionen i "raggartidningen" Wheels hör väl även det till det mest konstiga under året.

- Sedan får man inte glömma att Wikipedia, "den fria encyklopedin", har vägrat att publicera en artikel om Snutjävel. Flera märkliga orsaker lämnas. Bland annat har vi fått höra att vi är ett demoband och att en ideell förening inte kan räknas som skivbolag. Med argumentet att Asta under hela 80-talet låg på en ideell förening trodde flera skribenter att artikeln skulle få publiceras ändå. Men icke. I Wikipedias fria värld räknas inte ett band som Snutjävel. Slutsats: Vill du hänga med "privatsnutar" - häng på Wikipedia.

- Men årets citat blir ändå. -"Flygplan, mitt i stan!" av Fidde Bus.

Vad händer 2010?
- Det ska göras nya låtar till kommande ep, eventuellt en maxi. Den omtalade filmen om oss av Peter Asp kommer (förhoppningsvis) ha premiär på Falköpings biograf i februari. En rejäl efterfest ska det bli. Annars ska vi som vanligt ut och spela så mycket vi orkar.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
Utan inbördes ordning: Asta Kask - Huskvarna folketspark, Troublemakers - Skövde (men lär er för fan och spela Moderater igen), Babian - Huskvarna folketspark, Parasiterna - Maratonrock, Falköping.

3 kommentarer:

Jan sa...

Wikipedia e sjuka i huvet.
Dom fattar nada om punk.
Dåligt pinsamma kriterier.
"Här släpps bara riktiga punkband som Helikoptern Kräks och Noice in, dvs band med stora skivkontrakt"
Problemet är bara att punk i grunden är EMOT stora skivkontrakt.
Näpp, dom ska äta bruna stinkfluffers i glass-strut till frukost.

Slobodan Burgher sa...

Later som Wiki i Svergie ar rena skiten, tror inte det ar samma sak pa engelska sidan

JohanMalm sa...

Dom är fan helt mupp på wiktigpedia. Jag kan förstå om dom inte vill att man ska skriva om sitt eget band dagen det startas. Men när man gjort tydliga avtryck på omgivningen i form av skivsläpp, gediget giggande eller liknande borde man väl få skriva in sig i historien. Men inte.

Vi får helt enkelt hoppas att nån startar ett eget wikipunkia eller nått liknande med ett bättre namn. Ett system uppbyggt geografi. Så kan alla små punkare gå in och kolla vilka band som härjat i deras kommun. Alla som tappat håret kan kika vilka band som håller fanan högt.