torsdag 3 december 2009

Rapport Sista Sekunden: "Vi fixade allt förutom plattan, vilket är lika bra för den hade blivit piss om vi hetsat fram den"

Hallå där, hur var 2009 för Sista Sekunden?
- Det var fett, säger gitarristen Andy. Redan i januari stod det klart för oss vad vi skulle göra; turnera ännu mer och göra nya låtar. Vi ville även spela in ny fullängdare, och göra en massa festivaler. Vi fixade allt förutom plattan, vilket är lika bra för den hade blivit piss om vi hetsat fram den. Vi åkte till USA i oktober, det var fett. De var andra gången och det märktes - ibland... haha. Vi hörde att det blev ett mindre upplopp på West Coast när dom fick reda på att vi inte var där. Vi sket i att se Government Warning och Wasted Time för att spela på en finlandsfärja med Misfits. Det var konstigt. Vi upptäckte värsta feta stället i Hannover: Der Muffin Mann - ett veganskt muffinställe. Vi såg Bruce Springsteen i Stockholm.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Vår roadie Bajt blev dödsfull i New Jersey och skitförbannad när han får reda på att vi rippat honom på cash, så han svinade till det nåt så rejält att det saknar motstycke. Vi hamnade på en bar med öppen kran och shotglas på rullband, spydde ner halva baren, blev utslängd av en dvärg (dörrvakten), och nästan påkörd på vägen hem. Det var ganska roligt/konstigt. I övrigt är Sista Sekunden är väldigt tråkigt band.

Vad händer 2010?
- Vi spelar in ett nytt album. Nu har vi liksom gett det hela mer tid, och fler låtar. När vi väl spelar in, i februari 2010, så kommer det förhoppningsvis vara ett fett urval av de bästa låtarna. Sen måste vi ut och spela, förhoppningsvis tillbaks till Japan också!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Håkan Hellström på Peace & Love - utan tvekan. Och då får man inte glömma att vi var och såg The Boss två veckor innan. Håkan Hellström var för jävla bra alltså! Personligen måste jag flika in att Lighten Up och The Degenrics var bäst på hela USA-svängen. Och i Kanada var Preying Hands bäst, ett nytt band med medlemmar från Ballast. Vi gjorde de flesta spelningarna med dom. Riktigt bra folk!

Inga kommentarer: