onsdag 2 december 2009

Rapport Ninja Dolls: "Hur fan vi fick ihop det samtidigt som vi jobbade kan man fråga sig"

Hallå där, hur var 2009 för Ninja Dolls?
- En jävla massa roliga saker hände för Ninja Dolls! Vi var nominerade till en Rockbjörn, släppte plattan "1,2,3 Go!" (Unconform Records), vi åkte och spelade i Holland för första gången, vi spelade på Peace & Love och så vidare. Det allra bästa som hänt Ninja Dolls 2009 är nog ändå vår nya sångerska Malin och den nya ep:n vi spelar in i mitten av december! Den kommer bli något alldeles extra och även om det inte hänt än så är det ändå det bästa 2009, berättar Martin!

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Här borde vi ju förstås berätta om hur många flaskor Jack vi druckit, hur många groupies vi dragit över, hur sleaze vi vart och så vidare men vafan, det känns ju sådär. Det konstigaste/mest oväntade som hände oss var nog när vi tre veckor innan vi tänkt spela in en ep på fyra låtar, fick skivkontrakt och tre veckor på oss att skriva och repa in nya skivan innan det var dags att gå in i studion. På de tre veckorna skulle vi även hinna med en vecka på turné i Holland samt spelningar i Sverige varje helg. Hur fan vi fick ihop det samtidigt som vi jobbade om dagarna kan man ju fråga sig men på något sätt fick vi ihop det och lyckades sätta skivan på kvällar och nätter under två veckor. Och det blev riktigt jävla bra också!

Vad händer 2010?
- Det blir för oss fyllt av spelningar och turnéer. I mars åker vi ut i Europa igen och så blir det förstås en massa Sverigespelningar också! Kanske även en ny platta, den som lever får se!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Vår bästa musikupplevelse var på papperet given men lyckades ändå skita sig. Vi drog till Berlin för att kolla på Ska-P (som förband åt Die Toten Hosen) men vi bommade på något sätt den lilla detaljen att köpa biljetter. Att det var slutsålt när vi kom fram säger ju sig självt. Men det går ju rätt lätt att fördriva tid i Berlin ändå.

Photo: Andréas S Eriksson

Inga kommentarer: