söndag 6 december 2009

Rapport Glöm Dä!: "Östergötland tog sig ur d-takts depressionen"

Hallå där, hur var 2009 för Glöm Dä?
- Det var starten på Glöm Dä! Östergötland tog sig ur d-takts depressionen. Vi gjorde våra första angrepp på de svenska spelställena och spelade in elva låtar.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Att det kristna studieförbundet Sensus tagit över Skylten i Linköping och förstört stället i gott samarbete med Linköpings kommun. Skylten som en gång började som ett ockuperat hus är i dag en kommunal fritidsgård ut i fingerspetsarna. Sensus är en kristen organisation och vi kommer aldrig ha någon förståelse för punk/hardcoreband som är involverade i verksamhet med dom inblandade. Vi har fått skrota vår gamla låt "Skylten Punk Attack" på grund av detta.

Vad händer 2010?
- Henka drar till Barcelona i ett antal månader i början av 2010, men vi kommer att fortsätta arbeta fram nytt matrial under tiden. Samtidigt så bör senaste inspelningen komma ut på en split ep med Dörrterror, en egen ep som vi precis fått artwork till från Crash-Mange (som går att se på vår myspace) samt medverkan på en comp-lp med hardcoreband från Linköping. Förhoppningsvis kommer även en kassett med alla spår på från senaste inspelningen.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Deathraids lp helt klart. Det och att se Hellbastard live i Göteborg och Jönköping, det var fan Blasts from the Past! Hellbastard hade en glädje på scenen som få band har idag, alla står ju fan med huvudet upptryckta i sitt eget arsle nu förtiden...

1 kommentar:

Peter - KBD Records sa...

För att vara historiskt korrekt så var Skylten aldrig ockuperat. Undrar var det ryktet kommer ifrån? Vi(Raped Teenagers) flyttade dit 1985 efter att Gamla Busscentralen(där vi repade mellan 83-85, arrade illegala spelningar och annat bus) var tvunget att rivas. Skylten kom till på intiativ av dåvarande rockföreningen Rock Damour i samarbete med kommunen.

I ren besvikelse så slog jag plus några lokala Linköpingspunkare sönder alla toalleter på bottenvåningen i Gamla Busscentralen vilket orsakade översvämmning. Ingen polisanmälan skede men vi kallades in på Kommunens kontor och fick en tillrättavisning. Det var allt.