tisdag 1 december 2009

Rapport Wolfbrigade: "Vi kan slänga ihop en typisk Wolfbrigade-dänga på en pisskvart - men det vill vi inte göra"

Hallå där, hur var 2009 för Wolfbrigade?
- Det var ett roligt år. Vi fick bra respons på "Comalive" och spelade fler gigs under ett år än vi gjort på nio. Dock var det inte dom bästa förhållandena på vår Europa-turné och det visade sig vara ett jävla slan som satte upp en Spanien-sväng åt oss, så vi blev ganska knäckta av det. Det tog liksom udden av det roliga när man mest minns misär från turnérandet. Sen är vi ett gäng veklingar också ska tilläggas. Vi avslutade vårt live år på ett bra sätt med Punk Illegal och framförallt Obscene Extreme i Tjeckien inför tusentals grindnötter som gick bananas för att de fick höra lite svängig D-takt mitt i all grind. Det kändes bra. Då kunde man åka hem, ladda batterierna tills lusten föll på igen.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Svårt att välja ett enda minne att dela med sig av, finns mycket roliga minnen att ta av. Plakat sångare som klättrar i träd och på motorhuv innan gig, okynnes eurodisco i sovande bandmedlemmars hotelrum samtidigt som vi begraver dom i alla lösa föremål på rummet, allmänt häng och ljug som gör spelandet värt. Vi har väldigt roligt ihop när vi är ute och lirar. Och det är väl det som har vart så konstigt också. Vilket annat band som helst, det squatigaste bandet du kan tänka dig, hade tappat fattningen när den spanska arrangören utsätter oss för vad som kan beskrivas som dolda kameran klipp efter dolda kameran klipp - fast i arrangörssynvinkel. Fuck up på fuck up. Vi bara gapade, och till slut orkade vi knappt det och bara garvade istället. Och det är fan rätt konstigt kan jag tycka med facit i hand. Men jag gillar det, bra egenskap vi har. Antagligen nån slags överlevnadsinstikt.

Vad händer 2010?
- Vi ska till Usa en sväng eftersom vi är bokade på Maryland Death Fest. Vi och en massa döds och grindband typ. I dagsläget är det oklart om vi gör fler gig i samma veva, jag hoppas vi får klartecken på det snart. Sen finns lite lösa planer på att spela in nånting igen, vi har skrivit lite nya dängor. Vi vill inte göra en Comalive 2, men fortsätter på spåret med raka rör, mer tillbaka till rötterna svensk hardcore. Dock vill vi fortfarande göra nånting originellt och intressant för oss, och det betyder faktiskt att vi måste jobba lite. Vi kan slänga ihop en typisk Wolfbrigade-dänga på en pisskvart, men det vill vi inte göra - även om vi självklart vill att det ska låta som oss. Däri ligger utmaningen. Om vi lyckas får vi se.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Poison Idea på Swahili Bob's 4 års fest.

Inga kommentarer: