onsdag 2 december 2009

Rapport Alison Blaire: "Vi har koncentrerat oss på inspelningen av vår skiva"

Hallå där, hur var 2009 för Alison Blaire?
- Vi har haft ett bra musikår med mycket spelningar under hela våren. Vi började även att spela in vår första album i maj och håller fortfarande på med det, vilket är skitskoj och vi tror att den kommer att bli hur bra som helst.:) Vi har även haft lite festivalspelningar och konserter in i sensommaren och hösten, men de senaste månaderna har vi huvudsakligen koncentrerat oss på inspelningen av vår skiva, säger gitarristen Therese Göthberg.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Det kan nog ha varit när vi var uppe i Stockholm i maj och gästgiggade på ett releaseparty som hölls på en båt. För det första stormade det ganska mycket på kvällen så det var bitvis svårt att hålla balansen uppe på scenen när vågorna träffade den förtöjda båten. Efter avklarad spelning blev alla i bandet ganska fulla och väldigt danssugna. Så det slutade med att hela bandet stod och dansade otroligt inlevelsefullt på dansgolvet helt själva. Detta är tyvärr dokumenterat på film. Inte nog med det så blev Marcus (gitarrist) väldigt, väldigt full och började gå i sömnen när vi väl hade däckat på rummet på vårt vandrarhem. Jag vaknade av att han stod med ena benet i min säng och sa att han skulle ordna en sovplats. Efter diverse tillsägelser fortsatte dock Marcus att vandra runt i sömnen tills han till slut hittade tillbaka till sin egen säng och föll in i fylleglömskan. På morgonen fick även Angelica besök i sin säng... av en jävligt stor och äcklig insekt som kröp upp på hennes kind. Efter lite tjejpanik var det dags att åka hem, men först en härlig frukost på söder i majsolen. Sammanfattningsvis var det en förbannat trevlig och rolig musikhelg i Stockholm!

Vad händer 2010?
- Under 2010 kommer vårt första fullängdsalbum att släppas, förhoppningsvis någon gång under tidig vår. Då ska vi ställa till med kalas och fira såklart. Sedan ska vi också (som vanligt) jaga så mycket spelningar vi bara kan så vi får ut och gigga så mycket vi bara orkar.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Jag kan inte svara för hela bandet så klart, men för min del måste jag nog svara Bob Hund på Knäppingens innergård, Norrköping i sommras och Placebo nu i november i Annexet, Stockholm. Två förbannat bra livekonserter och det var första gången jag upplevde båda banden live och det var grymt!

Inga kommentarer: