lördag 12 december 2009

Rapport Mimikry: "Vi kommer börja året med att bjuda alla fans och annat löst folk på en cover-ep som vi kommer släppa gratis"


Hallå där, hur var 2009 för Mimikry?
- Det blev ett sånt där trist mellanår som gör att det här svaret blir ett trist mellansvar, menar Heavy (trummor). Vi har märkt att flytet har en tendens att komma vartannat år... och det är de jämna åren som är på Mimikrys sida. Tack vare/på grund av lite barnafödande och personliga åtaganden i bandet blev det dåligt med tid över för Mimikry 2009. Dessutom var 2009 året då arrangörer verkade ha pippi på att ställa in alla arrangemang... Örebro, Lindesberg.. med mera. Så det blev ett 15-tal spelningar bara, och inga spännande skivinspelningar eller nåt sånt. Sorry...

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Svårt att återberätta i text, men när vi var bokade i Trollhättan på hösten var vår sångare Hjalle i full färd med att sköta sitt familjeliv och hålla till på Sahlgrenska i GBG flera veckor i sträck med sin son (nu mår sonen finfint!). På dagen när vi skulle spela visste Hjalle fortfarande inte om han skulle kunna vara med, doktorer sa skilda saker, han sprang runt och visste varken upp eller ner där på sjukhuset. Vi andra visste inte heller men ansåg att det var bäst att chansa. Så vi brände iväg 40 mil ner till Trollhättan i hopp om att få en sångare på kvällen. I sista stund gick allt vägen, Hjalle kom med tåg, vi drack pilsner och spelade och allt kändes så jävla trevligt. Och tack vare snällt folk på Backstage Rockbar skjutsades Hjalle tillbaka till GBG på natten, för att sen åka hem till Borlänge dagen efter, och sen vidare till Katrineholm och spela, och sen direkt hem igen. Känslan och stämningen när vi till slut var hela bandet samlade var förbannat trevlig, det blev nästan så där lite fånigt fnissigt. Och en eloge ska ju ges till Hjalle som flängde som ett jojo den helgen.... ställa in? nix, helst inte...

Vad händer 2010?
- Vi kommer börja året med att bjuda alla fans och annat löst folk på en cover-ep som vi kommer släppa gratis på vår hemsida. Vi satsar på att spela in cirka sex covers och släppa med konvolut och allt att ladda ner gratis. Allt från indiepop till punk... spännande... Det gör vi inte för att vi tycker vi har slut på fantasi till egna låtar, utan mest som en kul grej. Vi tycker det är dags att det händer nåt, och i väntan på en riktig skiva (som tar mycket längre tid att göra) gör vi det här som en liten happening.

- Men vi har också material till nästan en hel ny skiva, så vi kommer satsa på att spela in nytt album så fort som möjligt. Men att lova när den blir klar är helt omöjligt... vi skulle ha spelat in den i höstas, och det gick ju så där... men vi lovar att få så många tummar ur röven vi kan.
Dessutom tänkte vi ta revansch på spelningsfronten och besöka så många spelställen vi hinner. Vi börjar året med att spela tillsammans med Troublemakers i Göteborg den 9 januari. Enda festivalspelningen som är klar hittills är Rockstad: Falun, men vi hoppas på minst 543 till.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Äh, va fan, jag fuskar lite... 7 december 2008 är ju nästan 2009... och då stod Biohazard på scenen på Debaser Slussen i Stockholm. För er som inte visste det så är Biohazard världens bästa band, och vi var kanske bara 150 personer som var där och bevittnade turnéavslutningen... helt otroligt att det är 150 på världens bästa band, samtidigt som 10 000 står och kollar på ett värdelöst Mötley Crüe på Peace & Love... men men, samtidigt jävligt coolt att se sitt favoritband på en spelning som är lika stor som en Mimikry-spelning liksom... sjukt. sjukt bra. PS: Eftersom ingen annan i bandet ens ville följa med mig på Biohazard så antar jag att de inte håller med mig om min åsikt angående Biohazard, men dom får skylla sig själva då jag hann först med att svara.

Inga kommentarer: