onsdag 2 december 2009

Rapport We live in trenches: "Vi giggade hemma hos Börje Salming"

Hallå där, hur var 2009 för We live in trenches?
- Det har varit bra för oss. Vi har spelat in en bra platta med en bra kille som heter Oskar Karlsson (Icos och ex WLIT och ex Last Security). Vi har även fått ett tyskt bolag som ska släppa skiten på vinyl, nu tar det lite längre tid än väntat verkar det som. Bra gigs har avverkats. Vidare har det under året börjat bubbla fram en del bra låtar också, berättar sångaren Ulf.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Det konstigaste var nog när vi giggade hemma hos Börje Salming i april, eller rättare sagt i hans stuga på andra sidan Torneträsk. Det finns ingen el där så, men det löstes med en sån där vindsnurra och ett gammalt batteri från en gruvtraktor som laddats, eller de kanske var flera. Hårda killar har man sett i en pit men med en man som har lappats ihop av tusentals stygn så ligger de flesta i lä. Fin stuga eller hus beläget vid en sjö, dock en isbelagd sådan vid det tillfället. Jag har också mina rötter i den byn och därav detta.

Vad händer 2010?
- Vi så hoppas vi på att få ihop ett gäng spelningar runt om i Norden och Europa. Vi hoppas få spela överallt där de kan betala höga gager så att vi slipper gå till kneget i fortsättningen. Vidare hoppas vi att Alliansen och Sverigedemokraterna inte ska styra vårt land, ja inte sossarna eller nån annan heller. Hoppas även på att Jonsson börjar sjunga i nåt smutsigt band, så att man får njuta av hans stämma igen. Ser även fram emot plattor med Protestera, Bombus, Dolvingprojektet, Daniel Gilbert med mera.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Årets musikupplevelse ja det lär ha varit Jesus Lizard på Debaser i huvudstaden. Annars har magnifika Bombus giggat med oss vilket varit grymt, samt skånska Dipper var en höjdare i augusti. Bör väl heller inte glömma att My bloody valentine tog och gav decibelgränsen ett långfinger på Way out west, vilket kändes som en tillbakatripp till bättre tider och musikupplevelser. Det blev många upplevelser det där.

Inga kommentarer: