onsdag 16 december 2009

Rapport The Epidemics: "Den enda som var framme vid scenen och röjde var Emmas och Rickards ett år gamla dotter"

Hallå där, hur var 2009 för The Epidemics?
- Skit, skit och åter skit, säger Emma (sång)! Vi drog på turné och blev blåsta av bokaren, allt gick åt helvete, jag blev utbränd och sjukskriven och vi lade bandet på is. Under hösten gick vi in i repan igen, gjorde ett gäng nya låtar och insåg att det trots allt är sjukt kul att göra musik, och särskilt i den här konstellationen.

Roligaste/konstigaste anekdoten från årets som gått?
- Vi spelade inför 1 000 personer vid ett arrangemang på en badplats utanför Umeå. Det låter ganska party, men alla satt i tältstolar och drack kaffe ur termos... Den enda som var framme vid scenen och röjde var Emmas och Rickards ett år gamla dotter.

Vad händer 2010?
- Vi reser oss som Fågel Fenix ur askan med en ep, och tänker ha kul. Det kan aldrig bli sämre än 2009!

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- För mig var det att se mina vänner i bandet Nars göra sin debutspelning. De är fem brudar som är 30+ och aldrig har lirat i band förut. De har harvat i repan i 2,5 år, vägrat spela live och byggt upp en hajp i Umeå genom att vara sådär hemliga. Nu har de spelat in debutplattan, och när de gick upp på scenen för första gången i november så lät det helt fantastiskt! Punkig rock med snuskiga texter, ilska, sväng och grymt mycket charm!

Inga kommentarer: