torsdag 3 december 2009

Rapport Hanna Hirsch: "Vi försökte lägga ner bandet hur många gånger som helst"

Hallå där, hur var 2009 för Hanna Hirsch?
- Vår skiva, "Tala svart", kom ut i december 2008 och jag läste första recensionen på nyårsdagen 2009. Jag har en känsla av att det är fler som lyssnat på oss i år än det var förra året. Vi spelade ute några gånger fast vi hade sagt att vi inte skulle. Vi försökte lägga ner bandet hur många gånger som helst, säger basisten Johan.

Roligaste/konstigaste anekdoten från året som gått?
- Det här är inga anekdoter, men det roligaste som hänt oss i år var att tacka nej till att spela på Hultsfred, det tråkigaste var att tacka nej till Punk Illegal. Det konstigaste var att spela med Skansros. Vi tackade nej, blev tjatade på, tackade ja, ställde sen in men ändrade oss igen.

Vad händer 2010?
- Jag vet inte. Tala svart kommer på lp runt årsskiftet, slutligen, på Adagio830. Vi har spelat in en halv ny fullängdare, men jag vet inte än om vi kommer att göra andra halvan. I annat fall kommer det antagligen ut som en split-tolva. Jag har hört flera säga, oberoende av varandra, att det nya låter mörkare och argare än det gamla. Jag meddelar redan nu att det inte är punkrock så att ingen behöver bli besviken. Det är möjligt att vi har gjort vår sista spelning.

Till sist: Årets musikupplevelse - vad var det?
- Att höra Anna Järvinen spela in sin cover på Svarta hundar till kassettversionen av Tala svart. Det var så bra att jag var tvungen att lämna rummet.

1 kommentar:

Anonym sa...

så kul med LPn!
Spela in mer! Ni är bäst!
jag har lobbat inför folk som styr med punk illegal att ni ska få spela. gör det pleace!!!