måndag 19 januari 2009

Knivderby om 2009

Hösten 2007 kom supercoola Knivderbys (vilket fantastiskt namn) debutplatta. För några veckor sedan följdes den upp med skivan "Andra nedstigningen". Ego Boy berättar hur det gick till.
- I december 2008 släppte vi vårt andra "album/ep" ”Andra nedstigningen”. Small Colin som annars gör elektronisk musik (www.myspace.com/smallcolin) satt bakom spakarna precis som han gjorde på första skivan. Han kommer in med ett annat öra dels genom att komma från en annan genre, dels genom att inte ha svenska som förstaspråk (utan det under senaste året råhypade Glasgow-målet). Vi spelade in alla låtarna live i replokalen förutom sången och något enstaka orgel/gitarrpålägg under väldigt kort tid vilket passar oss perfekt – det ger en rå energi över det hela och Colin har lyckats förstärka detta ytterligare. Det känns denna gång som vi kommit ännu ett steg närmare hur vi vill att Knivderby ska låta. Låtmaterialet känns generellt bättre än förra gången och vi har experimenterat mer. Bland annat har vi fått Ivan Ljungdal (som spelar i bandet Phoenix Harmony som nog kommer släppa en skiva under 2009) att lägga episka Fender rhodes-slingor på låten "Nere för räkning" som kan avnjutas på vår myspace. Känns som en fin blandning av klappande medhårs, käftsmällar, wha wha-gitarryl, viskningar och skrik – precis så som rock n’ roll ska vara...

Jag diggar den som satan (recension kommer senare), men vad tänker ni göra i år?
- Under våren planerar vi att göra några livespelningar för att följa upp släppet. Spelning i Göteborg på ett bra ställe är bokat och sker 16 april. Förhoppningsvis trillar det in lite andra spelningar, Malmö och Stockholm vore intressant bland annat. Efter det finns en hel hög med låtar som väntar på att spelas in.

Inga kommentarer: