onsdag 28 januari 2009

Massgrav om 2009


Massgrav gav i fjol ut det hyllade albumet "This war will be won by meat eaters". Hur 2009 ser ut beror lite på vem man frågar i bandet. Ola säger så här:

- 2009 tänker vi spela in lite nya låtar, ungefär som vanligt, en kvart typ, och vi byter för första gången någonsin studio - det blir blackmetal-nästet Necromorbus, vi får se hur det låter när det blir klart. Det blir mer varierat än förut i alla fall (just det - sånt som bara band själva gillar, alla andra vill att det ska låta exakt som första plattan). I och med att inte alla detaljer är klara så knystar vi inte om var, när och hur det här kommer att släppas, men förhoppningsvis kommer väl skiten "ut i handeln" under året nån gång. Förutom det ska det väl spelas live lite här och där - vi spelar i Stockholm för första gången på flera år nu den 29 januari, ihop med Sayyadina, eventuellt styr vi upp nån utlandstripp till nått land där ölen är billigt och folk dyrkar porrgrind (just det - öststater), förhandlingar pågår för fullt. Business as usual med andra ord, möjligt att vi tar ut svängarna lite extra men det får framtiden utvisa.

Och så här säger en anonym bandmedlem:
- 2009 kommer att bli ett mycket spännande för oss i Massgrav, då vi kommer att peta in minst en extraväxel jämfört med tidigare år. Just nu repar vi för en kommande split med Blood I Bleed, från Holland, som kommer senare i år. Av vårt låtmaterial att döma kommer det att bli årets platta. Och det känns ju kul att vi tar hem den titeln två år i rad! På spelningsfronten planeras det både för ett gäng europeiska festivaler i sommar och en Japan-vända som förband till ett väldigt stort och populärt norskt band (som vi inte får avslöja namnet på ännu), och så en eventuell två veckors-turné i Sydamerika, det gäller bara att synka filofaxerna. Mest av allt ser vi dock fram emot slutet av oktober då vi kommer att åka till Williamsburg, New York, i tre veckor. Där kommer vi att hyra en lägenhet och skriva låtar till vår kommande fullängdare. Det känns riktigt skönt att komma iväg och bara kunna fokusera på bandet.

2 kommentarer:

Blom sa...

Hm.. Man ska nog inte lita på allt dom där gossarna klämmer ur sig, hehe..

Mattias Indy Pettersson sa...

Äh, inget av det där stämmer. Vi ska lägga ner och starta en joddel- och jojktrio. Ola är på level sex i sin joddelkurs just nu.
Vi syns i Tyrolen!