torsdag 8 januari 2009

Luleå hardcore X 2

Avskyvärld
Jag är lagen (Dis before dishonour) cdr

Dispose
Nightmare on earth (Dis before dishonour) cdr

Jag skrev för en månad sedan om Luleås bäst bevarade hemlighet - Kranium. Och om jag inte är helt ute och cyklar så figurerar Kranium-medlemmar även i punkkollektiven Avskyvärld och Dispose också. Twentyfoursevenrawpunk med andra ord.
Kranium diggar jag som tusan. Men frågan är om inte Avskyvärld är snäppet bättre. Vi talar klassisk nordisk råpunk i 80-tals skolan. Vi talar om band som No Security, Kaaos, Terveet Kädet och Bannlyst. "Jag är lagen" ståtar med sex stycken råpunkbomber. Det är kaos och anarki för fulla muggar. Och den sjukt desperata sången är en ren njutning.
Detsamma kan jag tyvärr inte säga om Dispose inspelning. Jag har hört många Discharge-kloner genom åren och det här är nog en av de sämre. Det är inget klös i attacken, ljudet suger och sången har inte rätta kängdesperationen. "Nightmare on earth" håller inte måttet.

Favoritlåtar: Vem ska trösta knytet (Avskyvärld), En värld full av hat (Avskyvärld), Norrbotten (Avskyvärld), Firebomb (Dispose)

Avskyvärld har lagt ut sin inspelning här. Men glöm inte att stötta bandet och (Dis before dishonour) vid tillfälle. Dispose-plattan beställer du här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dispense? nu är du ute och cyklar sörling! :)

/Jocke.

Mikael Sörling sa...

Tack!

Johan sa...

gå å kolla på Avskyvärld 13/3 på utkanten i malmö.