måndag 5 januari 2009

Läcker punkhistoria kunde ha varit fetare

Subhumans (Canada)
Death was to kind (Alternative Tentacles) cd

Jag måste erkänna att jag alltid haft löjligt dålig koll på Vancouvers Subhumans. Visst debutsingeln "Death to the sickoids" från 1978 har ju snurrat en och annan gång. Och bandets bidrag, "Slave to my dick", på Alternative Tentacles legendariska samling "Let them eat Jellybeans" är ju en punkklassiker av rang.
"Death was to kind" innehåller bandets två singlar "Death to the sickoids" och "Firing squad" (1979), den självbetitlade tolvtums-ep:n (1979) och några "svåra spår".
Jag tycker Subhumans verkade vara ett jävligt coolt band med ett ganska så eget sound, där Mike Grahams gitarrmangel sticker ut. Men jag tycker nog att den här utgåvan kunde varit lite fetare. Varför inte adderat något av de tidiga albumen, "Incorrect thoughts" (1980) eller "No wishes, no prayers" (1983) som jag inte har hört, och så skulle jag önskat en text om bandet, anekdoter och foton.
Visst är det läcker punkhistoria som bjuds på "Death was to kind" men det blir lite för ytligt. Jag vill ha mer.

Favoritlåtar: Fuck you, Slave to my dick, Death to the sickoids

4 kommentarer:

Per sa...

Gerry Useless karriär efter Subhumans är ju också rätt intressant. Den enda punkare jag vet som varit med i en stadsgerilla.

Mikael Sörling sa...

Per:

Berätta mer!

Per sa...

Det mest osannolika landet att starta en stadsgerilla i måste ju vara Kanada. Men de har haft en som hette Direct Action, fantasifullt namn och allting. Annars vet jag inget mer än det som står på
http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Action_(organization)

Jag har bläddrat i Ann Hansens bok Direct Action för några år sedan och den verkade bra.
Om nån sitter på Gerrys folkmusik plattor eller filmen Useless, så skulle jag vilja ta del av det.

Slobodan Burgher sa...

Pa senare ar har jag insett att kanadensianerna ar ljus-ar battre an de daringa brittiska anarko-apera/anarko-opera bandet...

t.o.m. "come back" plattan var ju helt o.k.