torsdag 1 oktober 2009

Disco Volante: "Helt sjukt svårt att hitta tid till att repa när vi bor i tre olika städer"

Disco Volante plockade i vintras hem Manifests pris för bästa punk/hardcoreplatta 2008 med albumet "We are forever". Hur kändes det?
- Klart att det kändes fint att vinna, men å andra sidan så hade vi faktiskt blivit lika glada om någon av de andra banden vunnit. Däremot kändes det förjävla skönt att det GICK att vinna. Som tjej, och med 3/4 tjejer i bandet så är det ofta tydligt att man inte "får vara med", det vill säga får vara med på samma villkor som killarna. Men Manifestjuryn tog ingen hänsyn till något liknande, och det var otroligt befriande, skriver Disco Volantes gitarrist Jannicke H. i ett mejl till Turist i Tillvaron.

Skivan spelades in för rätt så länge sedan och i fjol gjorde giggade ni inte så hårt. Vad händer i Disco Volante land just nu?
- Vi håller faktiskt på att planerar lite smått inför några sista spelningar, men när det blir har vi inte kommit fram till än. Det är helt sjukt svårt att hitta tid till att repa när vi är fyra personer som bor i tre olika städer (Malmö, Göteborg och Stockholm) och jobbar olika skift!

Linus spelar bland annat i Hårda Tider och Proejct Hopeless. Hur håller ni andra formen?
- Lovisa hade ett band ett tag som hette She She Cheese, finns på MySpace. Vet inte hur aktiva de är, men Lovisa spelade bas och körade där. De andra medlemmarna spelar i Kamikatze och The Sound OE (eller något liknande). Jag tror hon blivit tillfrågad om att vara med i något annat band nu, håll ögonen öppna! Pernilla har inte sagt något, men jag tror att hon gärna hade spelat om det inte var så att hon jobbade kväll... Det blir nog något där med! Jag gör lite låtar hemma, tänkte kanske styra upp något egoprojekt och spela allt själv förutom trummor... och sång vet jag inte riktigt om jag är så sugen på så nån kanske får gästsjunga lite! Sluta att spela musik känns ju uteslutet.

Inga kommentarer: