måndag 22 september 2008

Mart som fanzineredaktör

Mart Hällgren är knappast obekant. Men att han en gång i tiden var fanzineredaktör är kanske mindre känt. Han gjorde två nummer av tidningen Gröt 82-83. När hans skulle sätta igång med det tredje bytte han namn på fanzinet till E.P.A., som betyder Eva Preparerar Adam (inför fotograferingen i paradiset). Debuten kom under 1984 och jag tror inte att några fler kom.
E.P.A. innehöll Anti-Avans, scenerapport från Spanien, Abrasion, Global Carnage (blir man inte nyfiken på ett sådant här uttalande: Redaktörerna på Pest sprider ut alla punkare i Växjö dansar electric boogie och lyssnar på heavy metal, men det är bara lögn), serier och anti-djurförsöksartiklar. Bra läsning överlag och om någon har en inspelning med Växjöbandet Global Carnage så släng hit den.

EPA #1

1 kommentar:

Anonym sa...

Dom skippade "Global" rätt snabbt och kallade sig bara för Carnage. Det är lättare att hitta.

Lite kuriost vetande om Carnage's inspelning "Dark Recollections" är att den som fått cred för baslirandet, Jonny Dordevic, är samma snubbe som på Entombed's kult-lp Clandestine och ep "Stranger Aeons" fått cred för sång. Dock är det så att han inte ska ha det i något av fallen då det var Nicke Andersson som sjöng på Entombedinspelningarna och Micke Amott som lirade både gitarr och bas i studion för Carnage.

Till Johnnys försvar skall det ändå tilläggas att ha var livemusiker åt bägge banden iaf.

Är detta den audiofila motsvarigheten till "Linslus" månne? :)