torsdag 18 september 2008

Stajnas Lobos besegrade byråkratin

Stajnas Lobos har spelat in en helt ljuvlig punkplatta, lätt en av de tio bästa svenska albumen under 2000-talet. Jag fick ett provexemplar av bandet för flera månader sedan och tycker det är synd att inte fler har möjlighet att lyssna på den här energirusiga inspelningen. Jag mejlade Rikard, gitarr, och bad om besked.
- Skivan kommer att komma ut på vårt eget bolag Lupa Recordings i november om allt går enligt planerna. Vi har äntligen fått iväg alla papper till NCB, en bedrift som länge såg ut att vara oss totalt övermäktig. Blanketter och formulär är för Stajnas Lobos vad splittergranater och läckande gasbehållare och är för andra mer samtidsorienterade varelser – en stark anledning att kasta sig ut genom närmaste fönster och kommandorulla iväg mot friheten.

Tyvärr kommer den coola tolkningen av Leila K. mästerverket "Electric" inte att finnas med.
- Dessvärre såg vi oss i denna process tvungna att stryka den låten från skivan. Eftersom vi kommer att ha riktig distribution den här gången behövde alla papper vara i ordning och vi orkade inte traggla oss igenom den vägg av byråkrati som krävs för att få pressa den låten lagligt på skiva.

Men Rikard stänger inte alla dörar.
- Dock finns den inspelad, mixad och klar om någon annan vill ge ut den!

Och nu planeras det för en ny inspelning.
- I oktober ska vi börja spela in en EP med en knippe nya låtar som vi är helt sjukt nöjda med. Någon spelning till i Stockholm blir det väl också innan vi tar en kortare live-paus med anledning av accelererande graviditet.

3 kommentarer:

Peter - KBD Records sa...

Ett av Sveriges bästa bank. Punkt! Efter att bevittnat Stajnas live ett par gånger så finns det ingen tvekan om att detta är bland det intressantaste och roligaste jag hört på mycket länge. Sedan är ju Staffan väldigt söt.

Anonym sa...

Jag har hört att Staffan har kopierat din look Peter....

Peter - KBD Records sa...

Jag har också hört det ryktet men det är precis tvärtom. Skönt att reda ut det en gång för alla. Puss och kram!